Inwoners Flevoland versturen minste verjaardagskaarten van Nederland

Verjaardag
Verjaardag
Foto: Kaartje2go

Natuurlijk wacht men met zijn of haar verjaardag – naast een taart en slingers – op een kaartje en liefste een hele berg verjaardagskaarten. Toch lijken Flevolanders weinig waarde te hechten aan het sturen van papieren verjaardagswensen. Van alle provincies doen inwoners van Flevoland namelijk de minste verjaardagskaarten op de bus, blijkt uit onderzoek van Kaartje2go.

Het versturen van een kaartje
Flevoland staat op de twaalfde en daarmee laatste plek als het gaat om het versturen van verjaardagskaarten. Terwijl Noord-Brabant het meest attent is, gevolgd door Limburg. Hier worden de meeste verjaardagskaarten op de post gedaan.

Ondanks dat Flevolanders over het algemeen dus weinig kaarten versturen, zijn er plaatsen waar toch veel verjaardagskaarten op de deurmat vallen. In Kraggenburg, Nagele en Dronten ontvangen inwoners gemiddeld gezien de meeste verjaardagskaarten van Flevoland.

Zeeuwen sturen meeste te-laat-kaarten
Iedereen vergeet weleens een verjaardag. Inwoners van Zeeland zullen zich hier het meeste in herkennen. Zeeuwen sturen naar verhouding namelijk de meeste te-laat-kaarten van heel Nederland.

Inwoners van Drenthe en Friesland lopen na de Zeeuwen vol schuldgevoel naar de brievenbus. In Noord-Holland onthouden ze de verjaardagen van hun familie en vrienden juist wel goed.

Hier gaan namelijk de minste te-laat-kaarten op de bus. En welke provincie is de pineut als het gaat om het ontvangen van de te-laat-kaarten? Dat is Drenthe. Daar zitten jarigen het vaakst tevergeefs bij de deurmat te wachten.

Januari-jarigen het vaakst vergeten
Als men in januari jarig is, heeft men de meeste kans om vergeten te worden tijdens de verjaardag. De eerste maand van het jaar is namelijk de maand waarin de meeste te-laat-kaarten worden verstuurd.

Jarigen in december hebben meer geluk, want in deze maand worden de minste kaartjes verstuurd als het gaat om het vergeten van verjaardagen. De volledige onderzoeksresultaten en het overzicht per provincie zijn hier te vinden.

(Bron: Persbericht Kaartje2go)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen