Geen overtredingen bij controle opslagruimten

Stadhuis
Stadhuis
Foto: Gemeente Lelystad

Er is op maandag 6 mei een controleactie uitgevoerd van opslagruimten van ALLSAFE aan de Minervaweg. De controle is uitgevoerd door de gemeente Lelystad, in samenwerking met politie, douane en ALL SAFE. Verschillende opslagruimten zijn geopend, waarbij geen misstanden zijn geconstateerd. Alle betrokkenen zijn tevreden over de uitkomst van deze controle.

Opslagruimten zijn aantrekkelijk
Volgens de gemeente zijn opslagruimten aantrekkelijk voor criminelen. De criminelen kunnen er ongezien illegale activiteiten ontplooien. Daarentegen werkt Lelystad aan een veilige leefomgeving voor alle inwoners.

Daarom voert de gemeente preventieve controles uit, waarbij een aantal zaken worden gecontroleerd. Onder meer het omgevingsplan en of de regels op het gebied van milieu, brandveiligheid en bouwen worden nageleefd.

Tevens wordt nagegaan of er aspecten zijn die mogelijk samenhangen met georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Ook ALL SAFE heeft preventieve maatregelen genomen om illegale activiteiten te voorkomen.

Lelystad samen veilig houden
De gemeente Lelystad wil de stad veilig houden en werkt daarom samen met de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, het regionale informatie- en expertisecentrum (RIEC) en andere gemeenten.

Het tegenhouden van criminelen gebeurt op verschillende manieren, zoals straffen, bestuurlijke maatregelen, zoals het sluiten van woningen  of gebouwen, het opleggen van lasten onder dwangsom en het afpakken van geld.

Verdachte situaties melden
Om de criminelen tegen te kunnen werken, moeten ze eerst wel gevonden worden. De gemeente heeft hierbij de hulp van de inwoners van Lelystad nodig. Tenslotte zijn de inwoners de ogen en de oren van en in de stad.

Daarom roept de gemeente de inwoners op om verdachte situaties te melden. Neem hierbij deze regels in acht:  

  1. Bel 112 bij verdachte situaties, zoals het handelen in drugs. Bel ook 112 bij een misdrijf of bij een noodsituatie
  2. Bel 0900-8844 bij informatie voor de politie of contact met de wijkagent
  3. Bel Meld Misdaad Anoniem online op 0800-7000 of meld het via de site Meld Misdaad Anoniem 

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen