Pannenkoeken eten op de basisschool De Horizon

Pannenkoeken
Pannenkoeken
Foto: Pixabay

Naast een aantal andere festiviteiten was vrijdag 8 maart 2024 ook weer Nationale Pannenkoekdag. Dit jaar werd voor de 17e keer het bijzondere feest gevierd, waarbij de leerlingen van de basisscholen in het hele land pannenkoeken konden bakken voor de ouderen in de buurt. In Lelystad zijn onder meer bij de basisschool De Horizon pannenkoeken gebakken.

Landelijke activiteit
De landelijke aftrap van de Nationale Pannenkoekdag is gedaan door de 9-jarige Anniek Verbunt en Cas Wolters. Ze hebben samen de eerste pannenkoek gebakken op de basisschool De Achtbaan in Eindhoven.

Voor de 17e editie zijn zo’n 85.000 leerlingen van de basisscholen in heel Nederland massaal aan het pannenkoeken bakken geslagen. Hierbij ging het om de opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken.

Eind februari is een persbericht uitgestuurd door een communicatiebureau, waarin tekst en uitleg werd gegeven. Daarnaast kon men zich aanmelden via de site van de Pannenkoekdag.

De scholen die zich hadden aangemeld hebben daarna een gratis startpakket ontvangen. In het pakket zaten onder meer pannenkoekenmix, vloeibare margarine, tafelkleden, servetten, koksmutsen en placemats. Die scholen die niet eerder hebben meegedaan, konden ook nog 2 pannenkoekenpannen erbij krijgen.

Pannenkoeken gebakken
Ook in Lelystad hebben scholen meegedaan met de Nationale Pannenkoekdag. Dit gebeurde onder meer bij de Christelijke basisschool De Horizon. Ook hier werden pannenkoeken gebakken voor de opa’s en oma’s.

Naast het lekkers van de pannenkoeken waren er ook optredens van de leerlingen van de school. De school had een ‘echt pannenkoekenrestaurant’ ingericht voor de belangrijke gasten. De kinderen werden begeleid door zogenaamde hulpouders.

In eerste instantie werd een pannenkoek gebakken voor de kinderen zelf, waarna tussen 13.00 en 14.00 uur de opa’s en de oma’s  aan konden schuiven in het pannenkoekenrestaurant.

De gasten hebben het zich goed laten smaken, waarbij nogal wat pakken pannenkoekenmix zijn gebruikt (zo’n 28 pakken) en waarbij nog eens 150 pannenkoeken extra gebakken werden.

In het restaurant zijn zelfs opa’s en oma’s van buiten Lelystad gesignaleerd. De kinderen hebben bij de gasten ook zelf de pannenkoeken gebracht. Aan het eind van de dag werd afscheid genomen met het liedje ‘Tulpen uit Amsterdam’.

(Bronnen: Pannenkoekdag, Horizon Lelystad, 2 in Beweging, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen