Een vliegtuig de lucht in krijgen via virtueel vliegen

09 mrt , 18:28 Nieuws
flight simulator claus norgaard via pixabay
In het weekend van 16 en 17 maart zal Aviodrome weer compleet in het teken van virtueel vliegen staan. Dit gebeurd in het zogenaamde ‘Flight Simulator Weekend’, waarbij het hele museum vol zal staan met flight simulators en nagebouwde cockpits. Daarnaast zal er de nieuwste software zijn om met elk vliegtuig de wereld over te kunnen vliegen.
Probeer het zelf
Het grootste flight simulator evenement zal bezocht worden door zo’n 200 deelnemers en fabrikanten, die afkomstig zijn van alle uithoeken van de wereld. En natuurlijk kunnen de bezoekers ook een rondje vliegen in de verschillende simulatoren.
Tevens kan men de livestream van FSElite in het Filmtheater bijwonen. FSElite is dé nieuwswebsite in de Flight Simulation-industrie en is gewijd aan het laatste nieuws, recensies, previews en meer zaken op het gebied van vluchtsimulators.
Bij de livestream kan men meekijken naar product aankondigingen. Tevens wordt men uitgenodigd om deel te nemen aan paneldiscussies, waar experts en enthousiastelingen nieuwe en waardevolle inzichten zullen delen.
Aanmelden en tickets bestellen
Op het moment dat men een regulier ticket heeft gekocht voor Aviodrome, hoeft men niets extra’s te betalen. Men kan zo doorlopen naar de flight simulators. MobiFlight zal in het Boeing 747 2 workshops organiseren. Deze zijn leuk en informatief.
De maximale grootte van een groep voor de workshops is 15 personen. Voor de workshops kan men zich aanmelden bij deze organisatie, daar deze niet door Aviodrome wordt georganiseerd. Men kan de workshops bekijken of opgeven voor deelname op de site .
Op het moment dat men niets heeft met virtueel vliegen of flight simulators, is het beter om in alle rust het museum te bezoeken. Dit kan dan beter op een andere dag dan het weekend van 16 en 17 maart gebeuren.
Het hele weekend zal het weekend in het teken van virtueel vliegen staan, waardoor het museum vol zal staan met simulators. Het kan dus ook zo zijn dat bepaalde reguliere activiteiten gesloten zijn, onder meer het filmtheater. Meer informatie over het weekend en haar deelnemers is te vinden op de site van FSWeekend.
(Bronnen: Aviodrome (+ Nieuwsbrief), FSElite, FSWeekend)