Verkiezing van top 20 circulaire bedrijven in Flevoland

Flevolandse circulaire innovatie
Flevolandse circulaire innovatie
Foto: Provincie Flevoland

Voor de tweede keer wordt dit jaar de Flevolandse Circulaire Innovatie Top 20 georganiseerd. Het evenement zal plaatsvinden op dinsdag 27 februari bij ROC Flevoland in Lelystad. De Top 20 zijn bedrijven die op een duurzame manier omgaan met materialen en afval. Hierbij kan men denken aan het tegengaan van voedselverspilling of het gebruikmaken van bijzondere bouwmaterialen. De winnaars van de lokale Top 20 gaan daarna naar de landelijke finale op 15 maart, in de week van de Circulariteit.

Circulaire bedrijven
De Flevolandse Circulaire Innovatie Top 20 vindt plaats op dinsdag 27 februari van 14.30 uur tot 17.30 uur bij het ROC Flevoland (Agorawagenplein 1 in Lelystad). Voor de bijeenkomst is aanmelden handig wat gratis kan op de site van het evenement.

De Top 20 zal van start gaan om 15.00 uur met een welkomstwoord, waarna vanaf 15.30 uur duurzame bedrijven uit Lelystad hun ideeën zullen presenteren op de innovatiemarkt. Hier kunnen de ondernemers met elkaar netwerken en ideeën uitwisselen.

Aan het eind van de middag – rond 17.00 uur – is er de prijsuitreiking van de 3 meest vernieuwende ideeën. De bedrijven achter deze ideeën gaan door naar de landelijke finale. Hier kunnen ze meedoen en kans maken op grote geldprijzen.

Circulaire economie in Lelystad
De verkiezing van de Top 20 circulaire bedrijven is hét moment om innovaties te laten zien. De gemeente Lelystad vindt het van groot belang dat producten duurzaam zijn.Daarom gaat de gemeente zich extra inzetten om van afval zoveel mogelijk materialen en reststoffen opnieuw te gebruiken. Lelystad heeft zich tot doel gesteld om in 2050 helemaal circulair te zijn.

Het evenement wordt georganiseerd door VNO NCW Midden, in samenwerking met de gemeente Lelystad, Aeres Hogeschool, Horizon, Natuur en Milieufederatie Flevoland en Provincie Flevoland. De jury zoekt dé Flevolandse circulaire innovatie.

Dit kan een dienst of product zijn, maar ook een concept of productieproces. Ook bedrijven die al langer circulair ondernemen konden zich opgeven voor de verkiezing. Aangegeven is dat er drie soorten prijzen te winnen zijn.

De Circulaire Change Maker Award, de Circulaire Start-up Award en de Circulaire Community Award. Alle innovaties die kans maken op een prijs zijn te vinden op de webpagina van de Flevolandse Circulaire Innovatie Top 20  .

(Bronnen: Gemeente Lelystad, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen