Financiën en administratie op orde brengen én houden met Humanitas

Flyer Humanitas
Flyer Humanitas
Foto: Humanitas

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers van de vereniging helpen mensen om op eigen kracht iets aan de eigen situatie te veranderen. In Lelystad is een afdeling van Humanitas die helpt met het op orde brengen en houden van de financiën en de administratie. Dit is Humanitas Thuisadministratie Lelystad.

Vastlopen in regels
Voor steeds meer mensen wordt het lastig om rond te komen of ze lopen vast in de wirwar en veelheid van regels. Daarnaast komt het ook steeds vaker voor dat het moeilijke taalgebruik van brieven van instanties nauwelijks zijn te lezen.

Het zijn belangrijke levensgebeurtenissen – zoals scheiding, ontslag of het ontvallen van een dierbare – die kunnen zorgen voor vragen of onduidelijkheden met de administratie. Daarnaast komt het ook steeds vaker voor dat het niet makkelijk is om rond te komen.

Humanitas vrijwilliger
Vaak is het op zo’n moment van groot belang dat er hulp is van een persoon die helpt en ondersteunt. Zo’n hulp is bijvoorbeeld de Humanitas vrijwilliger en met deze hulp kan er duidelijkheid en inzicht komen in de administratie en / of financiën.

In Lelystad bieden geschoolde vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie hulp indien er vragen zijn over de eigen administratie en financiën. Hierbij kan de vrijwilliger helpen bij het op orde brengen en houden van de administratie.

De aangeboden hulp is tijdelijk en deelname aan deze activiteit is kosteloos. Alles gebeurt onder de eigen verantwoordelijkheid en regie bij de persoon thuis. Bij de hulp kan men denken aan onder meer het aanvragen van toeslagen.

Maar ook het ordenen en uitzoeken van brieven of bij het zoeken naar ruimte in het budget om schulden af te lossen. Daarnaast kan een dossier samengesteld worden voor een schuldhulpverleningstraject. Tevens is het mogelijk om samen een eigen administratie op te zetten na zo’n traject.

Aanmelden
Indien men zich heeft aangemeld, zal Humanitas binnen 5 werkdagen geheel vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie. Daarna zal een coördinator langskomen voor een kennismaking.  Daarbij wordt gekeken of de vraag passend is binnen de Thuisadministratie.

Indien inderdaad het geval is, komt er een koppelingsgesprek met een vrijwilliger, zodat men samen aan de slag kan gaan. Aanmelden kan via het formulier voor aanmelden of via mail [email protected] of mobiel 06 – 53923977 (Joyce) of 06 – 51769736 (Michel).

(Bronnen: Vereniging Humanitas, Humanitas Thuisadministratie Lelystad, Humanitas Lelystad – Dronten (Instagram))

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen