DCA Finance B.V. overgenomen door ADMISI

Handel
Handel
Foto: Pixabay

DCA Finance B.V. heeft een dienstverlening van meer dan 25 jaar ervaring op de agrarische termijnmarkt. Het bedrijf was tot voor kort onderdeel van de holding DCA Groep BV, waartoe nog andere bedrijven horen. Dit zijn DCA Multimedia BV (uitgever van Boerenbusiness.nl en Foodbusiness.nl). DCA Market Intelligence en DCA Invest BV (participatiemaatschappij). Deze laatste bedrijven blijven onder de paraplu van DCA Groep BV.

Toonaangevende bemiddelaar
DCA Finance B.V. heeft medewerkers die diep in de agrarische sector zijn ingevoerd, waardoor het bedrijf al jaren een toonaangevende bemiddelaar is op de verschillende termijnmarkt beurzen.

De medewerkers zijn al jaren werkzaam bij DCA Finance en kunnen daardoor een goed netwerk onderhouden binnen de verschillende specifieke grondstofmarkten. Vandaar dat de mensen goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de markt.

Vergunninghoudende broker
DCA Finance is een vergunninghoudende broker die specialistische diensten aanbiedt voor grondstofproducenten (boeren), handelaren en verwerkende industrieën. Vaak wordt ‘broker’ vertaald in het Nederlands met ‘effectenmakelaar’.

Een overeenkomst tussen koper en verkoper kan in dit dossier een agrarisch termijnmarkt worden genoemd. Door middel van de overeenkomst wordt de levering geregeld van een agrarisch product op een bepaalde tijd.

‘Broker’ kan slaan op een persoon als op een bedrijf. De broker is de persoon die actief handelt tussen de belegger en de markt. Tevens heeft een broker handelaren in dienst, die zorgen voor de actieve handel tussen beide partijen.

Overname door ADM
Eerder liet DCA Finance B.V. reeds weten dat er een beoogde overname zou kunnen komen van DCA Finance B.V. door Archer Daniels Midland Ltd (ADM UK). Deze laatste is de enige aandeelhouder van ADM Investor Services International Ltd (ADMISI).

ADM UK en ADMISI behoren tot de ADM Group met als moedermaatschappij Archer Daniels Midland Company. Op dat moment was er nog sprake van een beoogde overname. Ondertussen zijn de vereiste goedkeuringen van de toezichthoudende instanties ontvangen en is de overname afgerond.

DCA Finance B.V. is sinds 2005 gevestigd in Lelystad en levert diensten op het gebied van het verhandelen van derivaten voor agrarische klanten in Europa. Door de overname kan ADMISI haar werkzaamheden uitbreiden over heel Europa.

ADMISI is al meer dan 50 jaar een leider in de futures-industrie. Het heeft een hoofdkantoor in Chicago en levert uitgebreide makelaarsdiensten aan institutionele, commerciële en particuliere klanten over de gehele wereld.

(Bronnen: DCA Finance, Mijnbroker, Flevopost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen