Jubileum van Filmtheater

06 jan , 18:24 Nieuws
filmtheater lelystad filmtheater fb
Sinds 2004 heeft Lelystad een filmtheater waar men trots op is. Trots is de organisatie zeker van de 50.000ste bezoeker op 17 oktober 2023. Dit gebeurde tijdens de film ‘Anatomie d’une chute’ (Anatomy of a Fall). Het Filmtheater begon in januari 2004 met het brengen van filmvoorstellingen, wat toen nog gebeurde in de oude bioscoop.
Verhuizing
De oude bioscoop ging op enig moment dicht en verhuisde het Filmtheater naar het Agora Theater waar voor 10 jaar de filmvoorstellingen zijn vertoond. Sinds september 2022 is het Filmtheater gaan inwonen bij de nieuwe bioscoop.
De nieuwe bioscoop is Kok CinemaxX Lelystad. De dinsdagavond is daar met veel succes de vaste avond geworden voor het Filmtheater. Alles wat wordt gedaan voor het Filmtheater gebeurt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Deze zijn nog altijd nodig.
Het Filmtheater
De vaste avond voor het Filmtheater is dinsdagavond, waarbij de film om 19.15 uur begint. Elke dinsdagavond wordt een goede kwaliteitsfilm geprogrammeerd. Natuurlijk is iedereen op dinsdagavond van harte welkom.
Naast de vaste film op dinsdagavond wordt ook regelmatig een documentaire op zondag vertoond. In principe gebeurt dit in een redelijk vast ritme van 2 maanden en de laatste zondag van de maand, waarbij actueel wordt geprogrammeerd.
Jubileum met minifestival
Dit jaar zal het Filmtheater 20 jaar bestaan, wat gevierd gaat worden met een klein festival in de bioscoop Kok CinemaxX Lelystad. Dit festival wordt georganiseerd van 15 tot en met 18 januari, met een aantal films.
Op het programma staan de volgende films ‘The Wolf of Wall Street’ (uit 2013), (op 15 januari); ‘Le Pot-au-Feu’ (uit 2023), (op 16 januari); ‘Maestro’ (uit 2023), (op 17 januari) en De Bezette Stad (uit 2023), (op 18 januari). De informatie is te vinden op de site van Filmtheater Lelystad.
(Bronnen: Filmtheater Lelystad, Radio Lelystad)