Nieuwe skiff voor roeivereniging Pontos Lelystad

Doop Kalypso
Doop Kalypso
Foto: Roeivereniging Pontos

Zaterdag 16 december heeft roeivereniging Pontos in Lelystad een bijzondere mijlpaal mogen vieren. Dit was de doop van de nieuwe aanwinst van de vereniging, een spiksplinternieuwe topsegment skiff. Met de doop van deze aanwinst kon Pontos laten zien dat er groei en ontwikkeling zit in de roeivereniging en de roeisport.

Roeivereniging Pontos
De oprichtingsdatum van roeivereniging Pontos Lelystad was 25 april 1978. Onder doelstellingen valt onder meer het doen beoefenen en het bevorderen van de roeisport. Hierbij valt te denken aan de vloot, opleiding en wedstrijden.

Voor de vloot betekent dit dat de vereniging een vloot en accommodatie wil verwerven en instandhouden. Tevens zorgt men voor de opleiding van de leden, die deelnemen aan toertochten en wedstrijden.

De leden komen uit Lelystad, Dronten en Swifterbant die samen enthousiast de roeisport beoefenen. Gezien de centrale ligging kunnen de leden door de gehele polder varen. Tevens zijn de leden ook vaak buiten Flevoland bezig met hun sport.

Spiksplinternieuwe skiff
De ceremonie van de doop van de spiksplinternieuwe skiff werd gedaan door topatlete Joyline Mut en haar coach Arjen. Tevens waren het bestuur en vele enthousiaste leden aanwezig. Men kon zien dat de boot de naam ‘Kalypso’ heeft gekregen.

‘Kalypso’ betekent ‘zij die verbergt’. Dit is een eerbetoon aan de nimf uit de Griekse mythologie, die bekend was om haar schoonheid en zang. Door de doop van de ‘Kalypso’ heeft de vereniging haar vloot kunnen uitbreiden. Deze bestaat uit bijna 50 boten, die allemaal zijn vernoemd naar een figuur uit de Griekse mythologie.

Toonbeeld van snelheid en wendbaarheid
De nieuwe skiff is afkomstig van de gerenommeerde Italiaanse botenbouwer Filippi. De boot is een elegante verschijning met een gewicht van slechts 14 kilo, een lengte van 8 meter en een breedte van 27 centimeter.

De skiff is gebouwd van carbon composiet en is een enkelzits boot. Aangezien het een toonbeeld van snelheid en wendbaarheid is, staat de ‘Kalypso’ als de ‘Formule 1’ onder de roeiboten bekend. De aanschaf is mogelijk gemaakt uit het eigen botenfonds en door sponsoren.

Beoogd roeister
De beoogde roeister van de nieuwe skiff is de 28-jarige topsportvrouw – en tevens de trots van de vereniging – Joyline Mud. Ze heeft deelgenomen aan prestigieuze roeiwedstrijden in het verleden en de onlangs geroeide ‘De Hel van het Noorden’.

De ‘Hel van het Noorden’ was een pittige roeiwedstrijd die georganiseerd was door de Groninger Studenten roeivereniging ‘Aegir’. Door haar prestaties is Joyline Mud de belichaming van kracht en vastberadenheid binnen Pontos. Middels de nieuwe skiff krijgt ze de kans om de roeivaardigheden naar een nog hoger niveau te tillen.

(Bronnen: Roeivereniging Pontos Lelystad, Persbericht Bonnet Media)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen