Peter Blok en Bas Hoeflaak met ‘Trapeze’ in Agora Lelystad

05 mei 2023, 17:30 Nieuws
trapeze persfoto1
Na een korte winteronderbreking zijn Peter Blok en Bas Hoeflaak vanaf eind april weer de theaters in gegaan met de komedie ‘Trapeze’. Trapeze is een toneelstuk op het allerkleinste podium van Nederland, namelijk een plankje van 40 x 180 centimeter.
Trapeze
‘Trapeze’ is een komedie over twee trapezewerkers, gespeeld door Bas Hoeflaak en Peter Blok, die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Wanneer de avond anders blijkt te verlopen dan ze verwacht hadden, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen.
Dit uit zich niet alleen in hun verschillende opvattingen over de circustraditie, maar ook in hun persoonlijke ambities die toch verder uit elkaar liggen dan ze dachten. Als een van de twee gaandeweg het gevoel krijgt dat de ander hem laat vallen, neemt hij een even rigoureus als dramatisch besluit.
Komedie Trapeze
De komedie ‘Trapeze’ is geschreven door Kees Prins en Roel Bloemen, die eerder al de komedie ‘Een man, een man’ maakten. De teksten zijn van beide heren, waarbij de regie in handen is van Kees Prins.
De cast bestaat uit Peter Blok en Bas Hoeflaak. Peter Blok is onder meer bekend van ‘Pleidooi’, ‘Cloaca’, ‘Penoza’. Bas Hoeflaak is onder meer bekend van ‘Droog Brood’, ‘Sluipschutters’. De voorstelling is op vrijdag 12 mei in de Grote Zaal van Agora en begint om 20.15 uur. Tickets zijn te bestellen via de site van Agora Lelystad.
Komt dat zien
De komedie ‘Trapeze’ is een absurde komedie die handelt over 2 trapezewerkers in de nok van een circus. De act van de heren in de nok wordt steeds verplaatst en in de tijd dat ze moeten wachten, ontstaan gesprekken over de circusacts beneden, over tradities en persoonlijke ambities.
Echter, het draait vooral om vertrouwen. Op het moment dat een van de twee lopende de gesprekken het gevoel krijgt, dat de ander hem zal laten vallen, neemt hij een ingrijpend en dramatisch besluit. Trapeze is de opvolger van Een man, een man. Deze komedie draaide met veel succes in de seizoenen 2018 / 2019 en in 2019 / 2020.
(Bronnen: Persbericht Trapeze, Trapeze, Korthals Stuurman Theaterbureau, Agora Lelystad)