Lelystad Airport binnen de geluidsnormen gebleven

Foto: Nieuws.nl

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) – als toezichthouder van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat – houdt toezicht op de geluidsbelasting van het vliegverkeer en de regels voor het gebruik van luchthavens.

Handhavingsrapportage
De regionale vliegvelden hebben de gegevens over het gebruiksjaar 2022 in moeten leveren bij het ILT over de periode van 1 november 2021 tot en met 31 oktober 2022. De toezichthouder heeft gemeld dat Lelystad Airport, Maastricht Aachen Airport en Rotterdam The Hague Airport binnen de geluidsnormen zijn gebleven.

ILT kwam daarentegen op 12 september 2022 met een waarschuwing richting Rotterdam The Hague Airport. Hierbij ging het om een dreigende overschrijding van een geluidsnorm te voorkomen. In 2022 zijn er 1.308 nachtvluchten geweest, waaronder traumahelikopters en 3 militaire vluchten.

Lelystad Airport
Bij de beoordeling van de rapportage heeft ILT een controle uitgevoerd op vluchten die tussen 23.00 en 07.00 uur. In de periode zijn er 2 nachtvluchten uitgevoerd met een traumahelikopter.

Dat betekent dat Lelystad Airport zich aan de regels van de nacht heeft gehouden. Bij de berekeningsrapportage geluid bij handhavingspunt 05 minder is geweest dan in 2021. De geluidsbelasting bij handhavingspunt 23 is  ongeveer hetzelfde gebleven.

ILT heeft daarom aangegeven dat de geluidsnormen niet zijn overschreden. Verder zijn weinig bijzonderheden te melden over Lelystad Airport. Daarentegen worden ook geen lijnvluchten uitgevoerd via de luchthaven in Lelystad.

(Bronnen: De Stentor, FlevoPost, ILENT) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen