Coronatesten zonder afspraak voor professionals en kwetsbaren

Foto: Een gezonder Flevoland

Indien men een Coronatest wil laten afnemen bij de GGD Flevoland kan men een afspraak maken, maar men hoeft geen afspraak te maken. Mensen die behoren tot de doelgroep, zoals professionals en kwetsbaren, kunnen ook zonder afspraak terecht bij één van de drie locaties van GGD Flevoland.

Testlocatie Corona
Ondertussen is de testlocatie voor een Coronatest verhuisd van Kempenaar 01 – 01 naar het St Jansdal aan de Ziekenhuisweg 100, waar ook de locatie voor het vaccineren is gehuisvest.

In Lelystad is de locatie St Jansdal, in Almere aan de Rondebeltweg en in Emmeloord aan de Kamperweg. Op de site van Een Gezonder Flevoland – onder de rubriek COVID-19 – zijn de juiste adressen en openingstijden terug te vinden.

Doelgroepen
Mensen die klachten hebben die passen bij Corona, worden verzocht om een zelftest te doen, ook de kinderen. Voor bepaalde doelgroepen is het niet vanzelfsprekend om een zelftest te doen. Deze mensen kunnen bij de GGD een professioneel afgenomen test laten doen.

Het advies van de Overheid om een NAAT-test (PCR of TMA) te laten doen, geldt met name voor zorgmedewerkers (werkend met mensen met een kwetsbare gezondheid); inwoners van een verpleeghuis of andere instelling met kwetsbare personen; mensen die thuis wonen en naar de dagbesteding gaan; mensen die geen zelftest kunnen doen; mensen die een herstelbewijs nodig hebben.

Verplaatsing locatie Kempenaar
De verplaatsing van de Kempenaar naar locatie St Jansdal is gedaan omdat de locatie Kempenaar te groot is geworden. Dit komt omdat het aantal vaccinaties en afgenomen testen sterk is afgenomen.

Met name door de terugloop van het aantal vaccinaties, zijn de twee locaties samengevoegd. Dit in het kader van efficiency en kosten besparen. De verhuizing is goed verlopen en binnen één dag was men operationeel op de ‘nieuwe locatie’.

(Bronnen: Een Gezonder Flevoland, GGD (Instagram), Rijksoverheid, FlevoPost)

Reacties

Cookieinstellingen