Toms Creek neemt (surfschool) Paradiso over

Foto: Surfschool Paradiso

Vorig jaar april werd gemeld dat Paradiso weer geopend werd, maar dat de surfschool vanaf 18 september 2022 haar deuren zou sluiten. Deze surfschool in Lelystad bestond sinds 1994 in Lelystad. Naar nu blijkt heeft Tom Bremer, eigenaar van Toms Creek, de surfschool overgenomen.

Overname
Op de site van Surfschool Paradiso wordt gemeld dat Toms Creek alle activiteiten vanaf 2023 zal overnemen en dat meer informatie zal volgen. In de media wordt gemeld dat Toms Creek alle watersportactiviteiten van buurman surfschool Paradiso overneemt.

Dit houdt onder meer in dat deze zomer gesurft kan worden op het Bovenwater. Het surfen zou in gevaar komen, omdat de eigenaar van Paradiso zou stoppen. Het is reeds geregeld dat Toms Creek de surflessen over mag nemen.

Uitbreiden activiteiten
Toms Creek heeft ook de zinnen gezet op een strandpaviljoen, maar hiervoor loopt de aanvraag voor een vergunning nog. Hierbij is de vraag of er veilig gezwommen kan worden. Maar er wordt gedacht aan meer activiteiten, zoals Expeditie Robinson en andere spellen.

De gemeente zou niet zitten te wachten op een zwemlocatie. Als de gemeente geen vergunning af zou geven, wordt de kwaliteit van het water ook niet meer gecontroleerd. Voor het Bovenwater is bekend dat er regelmatig blauwalg is aangetroffen.

Twee studenten van het Technasium gaan kijken naar alternatieven. Eén van de alternatieven is een afgedamd stuk water. En dat zou het wel eens kunnen gaan worden: een afgedamde zwemwatervijver.

(Bronnen: Surfschool Paradiso, FlevoPost, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen