Surfschool Paradiso gaat verder onder naam Paradiso

Foto: Surfschool Paradiso

Vanaf zaterdag 16 april is Paradiso weer geopend. De Surfschool Paradiso bestaat al sinds 1994 in Lelystad. Maar er gaat wat veranderen. Vanaf 18 september 2022 zal de surfschool definitief haar deuren sluiten.

Surfschool Paradiso
Voor watersporters is Surfschool Paradiso zeer goed bekend aan ‘t Bovenwater. ‘t Bovenwater is circa 125 hectare groot en uitermate geschikt voor de beginnende en de ervaren windsurfer.

Het gebied ligt op kleine afstand van het stadsbos het Hollandse Hout. Tevens ligt de camping ‘t Oppertje ook op loopafstand. Maar er gaat het een en het ander veranderen bij de Surfschool Paradiso.

Begin
De eigenaar van surfschool Paradiso, Olof Pauw, is in 1983 begonnen met een eigen surfschool in Ter Aar. In het begin met 12 surfplanken. Dit groeide binnen 2 jaar na een vaste stek aan de Langeraarse plassen in Ter Aar.

Drie jaar later moest hij verhuizen naar Lelystad omdat er plannen waren met de grond in Ter Aar. Vergunning werd aangevraagd in Lelystad en na 7 jaar was dit geregeld, zodat men kon starten op 2 juli 1994.

Het lijkt wel een klein pretpark met kano’s, catamarans, waterfietsen, skelters. Er kon zelfs geschaatst worden in de winter van 2008-2009. Vanaf 2014 is er zelfs een midgetgolfbaan.

Intensief
Aangezien het erg intensief is, stopt Olof Pauw met de huidige opstelling. Het is mooi geweest na 27 jaar. Groot terrein en veel onderhoud. Vanaf september zullen de watersportactiviteiten, de midgetgolfbaan en de schaatsbaan er mee stoppen.

De naam wordt Paradiso en het gebouw wordt alleen nog maar verhuurd voor familiefeestjes, vergaderingen en workshops. De surfschool blijft en de catamarans blijven te huur. De activiteiten gaan naar een andere locatie en een andere eigenaar.

(Bronnen: Surfschool Paradiso, Omroep Flevoland)

Reacties

Cookieinstellingen