Veel interesse voor overname Raven Hengelsport

Foto: KWO

De rechtbank Midden Nederland heeft op 4 januari aan de vennootschappen, die behoren tot de groep van Raven Hengelsport, surseance van betaling verleend. Iets meer dan 1 week later is door de rechtbank het bedrijf failliet verklaard. Tussen beide data zijn gesprekken gevoerd voor overname.

Veel interesse
Eerder had de bewindvoerder van Raven Hengelsport gemeld dat er gesprekken waren gevoerd met meerdere kandidaten die de zaak mogelijk zouden willen overnemen. Maar na al die gesprekken bleek dat de kandidaten wilden wachten tot de uitspraak van het faillissement.

Het faillissement is uitgesproken voor het hoofdkantoor en magazijn in Dronten en de winkels in Lelystad, Steenwijk, Almelo en Rijen. Ondertussen hebben zo’n 30 bedrijven aangegeven belangstelling te hebben voor Raven Hengelsport. Tevens bestaan er ook winkels in Polen en Tsjechië en zijn er webshops in meerdere landen.

Bod moet serieus zijn
In de belangstellende bedrijven zijn opkopers te vinden, maar ook partijen die mogelijk met een goed en serieus businessplan en bod zouden kunnen komen. Zelfs zijn er bedrijven uit het buitenland die aangeklopt hebben. Vooral uit Engeland en Duitsland.

Volgens de curator gaat de voorkeur uit naar een bedrijf die Raven compleet wil overnemen. Vooralsnog gaat men er niet van uit om onderdelen te verkopen. Men wil de werkgelegenheid behouden en daarom wil men zoveel mogelijk vestigingen in de overname hebben.

(Bronnen: De Stentor, Tubantia, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen