Raven Hengelsport is failliet verklaard

Foto: KWO

Bijna een week geleden heeft Raven Hengelsport op haar site aangegeven dat het bedrijf noodgedwongen de deuren moest sluiten. Dit kwam nadat de rechtbank Midden Nederland op 4 januari aan de vennootschappen die behoren tot de groep van Raven Hengelsport surseance van betaling had verleend.

Failliet verklaard
Donderdag 12 januari is het bedrijf failliet verklaard. Tussen beide data zijn gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten die wilden kijken naar een eventuele overname. Maar aan het eind van het verhaal is er geen kandidaat gekomen die Raven Hengelsport heeft willen overnemen.

De bewindvoerder van Raven heeft gesproken met meerdere partijen over een overname. Maar na de gesprekken bleek dat deze mogelijke kandidaten gewacht hebben op het faillissement. De problemen zouden zijn gekomen door dure import uit Azië.

Meerdere vestigingen
Raven Hengelsport had meerdere vestigingen, zoals winkels in Lelystad, Almelo, Steenwijk en Rijen. Het bedrijf had zo’n 50 medewerkers. De afgelopen week waren de winkels en de webshop reeds gesloten.

Hierdoor kwamen klanten in onder meer Lelystad voor een gesloten deur te staan. Het faillissement betreft niet alleen de vier winkels en de webshop, maar ook enkele andere bedrijfsonderdelen en een im- en exportafdeling.

(Bronnen: Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen