Extra flexwoningen voor zogenoemde ‘spoed’

Wooncomplexen LARS en LILLY
Wooncomplexen LARS en LILLY
Foto: Gemeente Lelystad

Volgens de media schijnen grote steden in de provincies Flevoland en Noord-Holland te werken aan een overeenkomst met minister Hugo de Jonge. Hierbij zou het gaan om duizenden extra flexwoningen voor mensen die met spoed woonruimte nodig hebben.

Met spoed een woning
Voor de mensen die acuut een woning nodig hebben, zal de overeenkomst waarschijnlijk te laat komen. De bedoeling is dat binnen twee jaar duizenden extra flexwoningen gaan komen in de beide provincies. Hierbij gaat het om meerdere grote steden.

Volgens ingewijden zou het de grootste overeenkomst worden op dit gebied in Nederland. Nog niet bekend is welke steden mee gaan doen en om hoeveel woningen het zou gaan. Deze zaken worden pas bekend gemaakt bij de ondertekening van de overeenkomst.

Extra woningen
De woningen gaan komen op meerdere locaties en zullen bovenop de al eerder bekend gemaakte plannen gaan komen. In eerste instantie was de ondertekening ingepland afgelopen week, donderdag, maar is nu verzet wegens overleg met woningcorporaties.

De flexwoningen zijn bedoeld voor vluchtelingen en statushouders (een derde deel) en voor spoedzoekers (twee derde deel). Hierbij valt onder meer te denken aan dak- en thuislozen, gescheiden ouders met kinderen, woningzoekenden met een (medische) indicatie.

De opzet zou hetzelfde kunnen zijn als de woningen van de projecten ‘Wonen bij LARS’ en ‘Wonen bij LILY’. Tevens brengt deze oplossing met zich mee, dat reguliere woningzoekenden op een kortere lijst kunnen komen te staan.

(Bronnen: NOS, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen