Oproep (herhaald) voor kandidaten Lelyprijs 2023

Foto: Nnoordoostpolder.nieuws.nl

Tot 31 januari 2023 kunnen mensen of organisaties, die zich vrijwillig gedurende langere tijd hebben ingezet voor de Flevolandse cultuur of natuur, voorgedragen worden voor de Lelyprijs 2023. De prijs bestaat uit een bedrag van 5.000 euro – te besteden aan cultuur of natuur – en een kunstwerk.

Lelyprijs 2022
In december 2021 heeft het Prins Bernhard Cultuurprijs Flevoland ook een oproep gedaan om personen of verenigingen uit Flevoland, die in aanmerking zouden kunnen komen voor de Lelyprijs,  voor te dragen. Toen was het voor 2022.

Lykele Zwanenburg heeft in 2022 de Lelyprijs 2022 ontvangen. Dit was voor zijn tomeloze inzet om de natuur en de natuurwaarden in Flevoland te behouden en te versterken. Deze prijs werd uitgereikt door de Commissaris van de Koning en voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Cultuurfonds, Leen Verbeek.

Lelyprijs 2023
Ook dit jaar kunnen kandidaten voorgedragen worden. De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit Flevoland. Kandidaten moeten zich provinciaal of in de gemeente hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur en natuur.

Om mensen voor te dragen, kan men de nominaties, uiteraard voorzien van een motivatie, sturen vóór 31 januari 2023 naar het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Bij voorkeur middels mail naar [email protected], tevens onder vermelding van ‘nominatie Lelyprijs 2023’.

Prins Bernhard Cultuurfonds
Dit fonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij de bijdragen, fondsen en prijzen kunnen nieuwe culturele initiatieven en wordt het cultureel erfgoed behouden.

Dit wordt gedaan door het Fonds, samen met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. Tevens met de bijdragen van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van alle donateurs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is één van de 12 provinciale afdelingen van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

(Bronnen: Lokale Omroep Zeewolde, Prins Bernhard Cultuurfonds, noordoostpolder.nieuws.nl, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen