Kandidaten Lelyprijs 2022 gezocht !

Foto: Provincie Flevoland

Door het Prins Bernhard Cultuurprijs Flevoland wordt gezocht naar personen of verenigingen uit de provincie Flevoland, die in aanmerking zouden kunnen komen voor de Lelyprijs van 2022. Hierbij gaat het om mensen of organisaties die zich vrijwillig voor een langere tijd hebben ingezet voor de cultuur of natuur. Deze mensen or organisaties kunnen tot 31 januari 2022 worden voorgedragen.

Lelyprijs
De Lelyprijs wordt sinds 1996 uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep uit Flevoland. De kandidaten hebben zich – provinciaal of binnen de gemeente – onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur.

De prijs is bedoeld als een waardering voor vrijwilligersactiviteiten. Het bestaat uit een bedrag van 5.000 euro en een kunstwerk. Het bedrag is natuurlijk te besteden aan cultuur of natuur.

Voorgaande winnaars
Geke van der Sloot uit Urk heeft in 2021 de prijs ontvangen. Dit werd gevierd met een optreden in de Koningshof. De uitreiking kwam uit handen van Leen Verbeek, commissaris van de Koning maar zeker ook voorzitter van het Cultuurfonds in de provincie.

Voor 2020 was de prijswinnaar het Apollo ensemble. In 2019 was het Pieter-Jan Niebeek met zijn team van vrijwilligers van Jolpop. Dit was voor het groeiende succes voor het jaarlijkse festival.

Voordragen
Indien men een persoon of organisatie wilt voordragen voor de Lelyprijs 2022 kan men dit per mail doen. Nominaties, uiteraard met een uitgebreide motivatie, kunnen gestuurd worden naar het Prins Cultuurfonds Flevoland.

Dit moet vóór 31 januari 2020 gebeuren. Het insturen van de nominaties gebeurd per voorkeur naar [email protected], onder vermelding van ’Nominatie Lelyprijs 2022′.

(Bron: Provincie Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen