Ziekenhuis stelt operaties (even) niet meer uit

Foto: Ziekenhuis St Jansdal

Werd eind vorige week nog aangegeven door ziekenhuis St Jansdal, met locaties in Lelystad en Harderwijk, dat operaties op vrijdag en maandag uitgesteld werden, echter dit voorstel is (voorlopig) weer van de baan. Afgelopen vrijdag en maandag werden de operaties uitgesteld, alleen de instroom van grieppatiënten in het weekend viel mee.

Operaties
Toch is de druk op het ziekenhuis, zoals op meerdere ziekenhuizen in de regio, nog steeds groot. Dit komt door de griepgolf. Volgens de woordvoerder van het St Jansdal zijn er afgelopen vrijdag en maandag operaties uitgesteld.

Ondertussen bekijkt het ziekenhuis de situatie per dag om op tijd te kunnen reageren als er wederom sprake is van een extra hoge stroom van grieppatiënten. De uitgestelde operaties zullen op een later moment ingehaald worden.

Personeel
Volgens de woordvoerder is de druk op het personeel ook te merken, daar er een hoog ziekteverzuim is. Op dit moment kan het ziekenhuis de personele bezetting nog goed rond krijgen.

Het St Jansdal bekijkt met name de instroom van patiënten op de SEH. Vorige week was de stroom juist op deze afdeling extra hoog. Donderdag wordt door een speciaal team de situatie weer helemaal doorgenomen. Tevens is er dagelijks contact met de ziekenhuizen in de regio.

(Bronnen: De Stentor, Tubantia, Ziekenhuis St Jansdal, lelystad.nieuws.nl) 

Reacties

Cookieinstellingen