Geen operaties op maandag en vrijdag

Foto: Ziekenhuis St Jansdal

In de locaties Lelystad en Harderwijk van het Ziekenhuis St Jansdal worden voorlopig operaties op maandag en vrijdag uitgesteld. Dit komt door de griepgolf. Het ziekenhuis probeert met het uitstellen van een gedeelte van de operaties, bedden vrij te krijgen voor mensen met griep.

Flinke griepgolf
In heel Nederland schijnt de griep behoorlijk om zich heen te grijpen. Zo komen er berichten van volle verpleegafdelingen in Breda (Amphia Ziekenhuis), Roosendaal en Bergen op Zoom (Bravis), Nieuwegein (St Antoniusziekenhuis), UMC Utrecht.

In Nieuwegein is reeds sprake van een beperkt aantal vrije ziekenhuisbedden. Er zijn huisartsen die aangeven dat het St Antoniusziekenhuis vol ligt en dat patiënten naar Harderwijk of naar Amersfoort verplaatst moesten worden.

Ziekenhuis St Jansdal
Het ziekenhuis heeft besloten om een deel van de operaties uit te stellen vanwege de griepgolf. Voorlopig zal het gaan om operaties op maandag en vrijdag. Hierbij gaat het om operaties die verzet kunnen worden en waarbij mensen moeten ‘overnachten’.

Hierbij valt te denken aan een knieoperatie of een enkelbreuk. De andere operaties die niet kunnen wachten of een operatie waarbij de patiënt dezelfde dag naar huis kan, gaan gewoon door.

Komende week wordt gekeken wat er nog meer gedaan moet worden, zoals nog meer operaties uitstellen. Tevens wordt er gesproken middels regionaal overleg over een spreiding van patiënten. Hierbij is het van belang dat het griepvirus niet wordt verspreid.

(Bronnen: Radio Lelystad, Omroep Flevoland, Lokaal Nieuws)  

Reacties

Cookieinstellingen