De spin in het web tussen bewoners en de politie

Foto: FlevoPost

Ondertussen zijn er al een aantal wijkagenten voorgesteld, zoals Jeffrey Verboekend, Tiemen Romkes, Henri Limburg, Raimon de Boer en Marco Schuur. Deze keer gaat het over de wijkagent in Lelystad Haven, Warande en Hollandse Hout. En dat is Patrick van Geel.

Niet meteen politie
Patrick van Geel wilde in eerste instantie naar Defensie, daar zijn vader en broer ook bij Defensie werkten. Om dat te kunnen realiseren ging hij met zijn 15 jaar solliciteren bij de Marechaussee. Maar 15 is wel een beetje jong, dus ging hij naar de havo.

Maar daarna kwam wel die sollicitatie voor de politie. En dit kwam eigenlijk door een tv programma. Zo begon hij in 2011 bij de Spoorwegpolitie. De baan had weinig toekomst en dus stapte hij over naar de Regiopolitie Flevoland, 7 jaar als hoofdagent.

Wijkagent in Lelystad
Zo kwam het voor dat hij in 2019 wijkagent werd in Lelystad, even wat anders. De wijkagent is, volgens Patrick van Geel, de spin in het web tussen bewoners en politie. Het was een grote stap, maar hij heeft het behoorlijk naar zijn zin.

De wijk kennen is van groot belang, daarom is veel tijd geïnvesteerd in bewoners en buurt. Hij komt vaak in de wijk en op de scholen, net als op de markt en op het spreekuur. Het laatste is in de Windhoek, Ringdijk 187a in Lelystad Haven. Daarnaast kan men de wijkagent vinden op social media @wijkagent_lelystad_zuid_west.

(Bronnen: FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen