Politiek moet keuzes maken over het Stationsgebied

Foto: Gemeente Lelystad

Eind van het vorige jaar was er een inspraakavond over (een onderdeel van) het Stationsgebied. Tijdens die avond kwam vooral Nico Dijkshoorn aan het woord over het busstation. Hij gaf aan dat een compacter busstation dat dichter bij het station zou liggen, best mogelijk is, als men maar wil.

Nieuw busstation
Hij gaf in zijn verhaal aan dat de overkapping er niet zo fraai uit zou komen te zien, zoals de media steeds laat zien. Hij is van mening dat er helemaal geen nieuw busstation hoeft te komen, alleen wat uitbreiden.

In de plannen zouden de bussen vanuit de winkels slechter bereikbaar zijn. Volgens Nico Dijkshoorn kan het huidige station best uitgebreid worden, waarbij de bussen achter elkaar komen te staan. Er moet wel een goed plan komen, want de stad zit er meer dan 20 jaar aan vast.

Keuzes voorleggen
De komende maanden zal de gemeenteraad de plannen over het nieuwe eilandbusstation voorgelegd krijgen. Daarbij een aantal keuzes. Zo zou een keus kunnen zijn of de Ziekenhuisweg wel moet blijven. Dit is de weg tussen het ziekenhuis en het Zilverpark.

In de toekomst zou deze weg niet meer nodig zijn. Vanaf 2028 krijgt het vernieuwde St Jansdal een ontsluiting op de Zuigerplasdreef. Hierdoor ontstaan weer mogelijkheden voor het gebied rond de Ziekenhuisweg.

Zilverpark en omgeving
Als de gemeente zou besluiten om de Ziekenhuisweg weg te halen, zou de omgeving ingedeeld kunnen worden als een parkachtige omgeving. De omgeving zou dan door kunnen lopen tot aan de zorgwoningen die op het huidige terrein van St Jansdal moeten komen.

Dit worden woningen voor mensen die dagelijkse zorg nodig hebben. Het plan zou door St Jansdal met partners worden ontwikkeld. Op het moment dat er ruimte komt, kan er ook een nieuwe of vernieuwde skatebaan aangelegd worden. Daarnaast staat ook de ontwikkeling van de Zilverparkkade West met meer woningbouw op de agenda.

(Bronnen: FlevoPost, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen