Te lange loopafstanden naar nieuwe busstation Lelystad

Foto: GroenLinks

Nico Dijkshoorn is op Twitter druk bezig met het onderwerp van het ontwerp van het eilandbusstation Lelystad. Dit gebeurde naar aanleiding van de besprekingen in de gemeenteraad. Volgens hem veroorzaakt het nieuwe busstation erg (te) lange loopafstanden.

Nieuwe busstation
Nico Dijkshoorn sprak namens de Fietsersbond afdeling Lelystad en namens Milieudefensie Lelystad in bij de gemeenteraad. Tijdens een informele bijeenkomst werden daar de plannen gepresenteerd voor het nieuwe busstation.

Op donderdag 24 november was er al een bijeenkomst geweest over het concept-ontwerp stationsgebied. Hier werd gesproken over het ontwerp waarbij meer ingezet zou worden op groen en meer ontmoetingsmogelijkheden. Maar vooral op een goede bereikbaarheid.

Verslechtering huidige situatie
Tijdens het inspreken gaf de Fietsersbond aan dat de plannen voor het eilandbusstation een verslechtering zou zijn ten opzichte van de huidige situatie. Een van de punten was dat de loopafstanden tot de ingang van het station veel groter zouden worden.

Daarbij is de Fietsersbond van mening dat het nieuwe busstation eigenlijk bedoeld is voor het geval dat Lelystad Airport open zou gaan. Maar dan zou het behoorlijk vervelend zijn als reizigers meer dan 100 à 200 meter moeten sjouwen met de koffers.

Busstation
Nico Dijkshoorn gaf aan dat een compacter busstation dichter bij het station, best mogelijk zou kunnen zijn, maar dan moet men wel willen. Tevens zouden de bussen vanuit de winkels slechter bereikbaar zijn. Dit zou ten koste gaan van het gebruik van het OV.

Hij gaf tevens aan dat in de plannen niet zo’n fraaie overkapping zit, dan in de media werd getoond. Nico Dijkshoorn is van mening dat er geen nieuw station hoeft te komen. Alleen het huidige station iets uitbreiden, waarbij de bussen best achter elkaar kunnen staan. Het plan wat er komt, moet goed zijn, want de stad zit er wel zo’n 20 jaar aan vast.

(Bronnen: Nico Dijkshoorn (Twitter), Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen