Invulling personeel NS loopt niet zo hard

NS trein
NS trein
Foto: Wikipedia

Begin november werd door de NS aangegeven dat het voor de standplaats Lelystad moeilijk was om personeel te vinden. Hierbij werd aangegeven dat dit mogelijk kwam omdat de stad midden in de polder ligt. Voor de standplaats Lelystad zou de NS op zoek zijn naar 50 machinisten en 30 hoofdconducteurs. Om mensen te vinden was er op dat moment een treinsimulator ingezet.

Het gaat niet snel
De oproep voor nieuwe conducteurs en machinisten – ondanks de simulator – heeft nog niet het aantal kandidaten opgeleverd, waarna gezocht werd. De NS heeft aangegeven dat er nog maar 4 geïnteresseerde personen zijn geweest.

Van deze vier personen, zijn er twee naar het benodigde onderzoek en zullen de andere twee binnenkort worden uitgenodigd worden voor een gesprek. De NS is niet ontevreden voor de opkomst, alles beetjes helpen.

Meer reacties nodig
Natuurlijk, zegt de NS woordvoerder, zijn het geen tientallen en zeker niet de 80 die nodig zijn, maar vier zijn er toch weer vier. Daarentegen verwacht de vervoerder dat er wel meer reacties gaan komen.

De inzet van de treinsimulator heeft geholpen – deze heeft op meerdere plaatsen gestaan – bij het zoeken naar nieuw personeel. Dit gekoppeld aan een campagne in de media, op radio en tv. Hierdoor zijn drie maal zoveel aanmeldingen dan normaal geweest.

(Bronnen: Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen