NS zoekt dringend personeel middels een treinsimulator

Foto: NS

Net zoals in vele branches, is het in het OV ook zoeken naar personeel. Zeker is dit ook het geval bij de NS. De treinen zijn overvol, sommige vallen uit, sommige hebben storingen die op de raarst mogelijke momenten optreden, waardoor de treinen vaak te kort zijn en overvol zitten.

Treinsimulator
Voor standplaats Lelystad is het moeilijk om personeel te vinden. Mogelijk komt dit doordat de stad midden in de polder ligt. Mensen die bij de NS willen werken, zoeken sneller bij de standplaatsen in de regio, zoals Amersfoort, Harderwijk of Almere.

De nood is voor standplaats Lelystad vrij groot te noemen met 80 openstaande vacatures. Men probeert nu met een echte treinsimulator kandidaten te vinden. Voor Lelystad wordt gezocht naar 50 machinisten en 30 hoofdconducteurs.

Eerder ingezet
De treinsimulator wordt normaal gesproken gebruikt bij de opleiding van machinisten. De simulator is eerder ook ingezet voor een landelijke wervingscampagne. Gezien het grote probleem voor Lelystad, wordt de simulator op 4 november ingezet.

Dit gebeurt in het hal van het station van Lelystad van 10.00 tot 16.00 uur. In de simulator kan men virtueel achter de knoppen van een intercity plaatsnemen. Bij eerder inzet van de simulator is het aantal sollicitanten flink toegenomen.

Maar de NS heeft nog steeds 2.200 nieuwe werknemers nodig. Dit zijn niet alleen machinisten of conducteurs. Maar de NS is ook op zoek naar monteurs, IT-ers en retail-medewerkers.

(Bronnen: De Stentor, AD)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen