Politie Lelystad vindt 219 kilo zwaar vuurwerk in woning

Foto: Politie Lelystad

Op zaterdag 10 december heeft de politie Lelystad 219 kilo illegaal zwaar vuurwerk gevonden in een slaapkamer van een woning aan de Schouw. De partij vuurwerk is gevonden nadat agenten vrijdagavond bij een controle van een auto zo’n 12 kilo illegaal vuurwerk had aangetroffen. De drie inzittenden, allen uit Lelystad, zijn aangehouden.

Illegaal vuurwerk
Naar aanleiding van de vuurwerkvondst door de agenten, is op meerdere adressen een huiszoeking gedaan. Dit gebeurde op zaterdagochtend tussen 0.30 en 03.00 uur. Op deze manier is het vuurwerk in de woning aan de Schouw gevonden.

Het illegale vuurwerk is gevonden in een woning middenin een woonwijk. De bewoonster van de woning is aangehouden. Volgens de politie is het vuurwerk afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf die het ook zal vernietigen.

Midden in een woonwijk
De teamchef van politie, Charles Lamens, heeft gemeld dat men er niet aan moet denken dat het mis zou zijn gegaan met het vuurwerk. Bij een ontploffing zouden de gevels van woningen gescheurd zijn en binnen een straal van 100 meter zouden alle ruiten sneuvelen.

Daarbij is te hopen dat de ravage niet groter zou zijn en of dat er gewonden zouden zijn gevallen. Alle opgepakte verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Deze personen moeten op een later moment voor de rechter verschijnen.

Hulp bij politie inzet
Voor de politie heeft opsporing van vuurwerk de volle aandacht. Maar ook het verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zo brengt zwaar vuurwerk grote risico’s met zich mee. Elk jaar zijn de resultaten – letsel en forse schade – weer te zien.

Dit moet voorkomen worden. Daarom spoort de politie dit vuurwerk op en pakt de handel aan. Regelmatig wordt gezien dat het zware vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen.

Niet alleen is het afsteken gevaarlijk, maar ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Het ingenomen vuurwerk kan geen gevaar of overlast meer veroorzaken. Maar belangrijk is dat de inwoners meedenken. Bij verdachte handel of opslag, kan dit beter gemeld worden bij de politie.

(Bron: Instagram Politie)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen