Positieve reacties ontwerp stationsgebied

Foto: GroenLinks

Donderdag 24 november is een bijeenkomst geweest over het concept-ontwerp stationsgebied. Het ontwerp zet meer in op groen en meer ontmoetingsmogelijkheden. Maar vooral op een goede bereikbaarheid per fiets, auto en openbaar vervoer voor alle Lelystedelingen en voor de bezoekers van de stad.

Plannen nog niet definitief
De plannen zijn voorgelegd aan geïnteresseerden op de inloopbijeenkomst. Over het algemeen zijn de plannen goed ontvangen. Bezoekers hebben vragen kunnen stellen en tevens wat in kunnen brengen.

Gezien in het voorjaar 2023 pas een definitief besluit wordt genomen, kan er nog door de gemeenteraad en de bewoners gediscussieerd worden over de plannen. Zo was er ook het plan over het eilandbusstation, het nieuwe ontwerp voor het busstation.

Busstation
Het nieuwe busstation heeft de vorm van een eiland en zal zuidelijker komen dan het huidige busstation. Natuurlijk zal er nog bijgeschaafd kunnen worden. Projectleider Eric Hiele heeft aangegeven dat het definitieve besluit pas in het voorjaar van 2023 komt.

Daarbij komt dat nog dat het projectteam nog (informeel) gaat overleggen met de gemeenteraad. Dan wordt gekeken wat deze er van vindt om eventueel het plan bij te schaven. Daarna zal de wethouder het plan voorleggen aan het college die het daarna in zal brengen bij de raad.

De bijeenkomst ging over het nieuwe ontwerp van het stationsgebied. Dit is het gebied vanaf het Stationsplein richting de rotonde van de Ziekenhuisweg en de Middendreef. In het plan wordt aangegeven dat rond het station zo’n 525 nieuwe woningen komen en een aantal kantoren.

(Bronnen: Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen