De wijkagent als belangrijk element in de stad

Politie wagen
Politie wagen
Foto: Politie

In een reeks is reeds een aantal wijkagenten voorgesteld. De wijkagent is het eerste aanspreekpunt in de wijk, als er iets aan de hand is. Hij is te vinden op vaste plaatsen, zoals in een wijkcentrum en heeft in de wijk een vast spreekuur. Daarnaast kan men bij de wijkagent terecht voor vragen en met problemen.

Lelystad Noordoost
Deze keer stelt wijkagent John Verhagen zich voor. Hij is wijkagent voor Lelystad Noordoost en verantwoordelijk voor het gebied Zuiderzeewijk, Lelycentre, Bastion, Oostervaart Gildenhof.

Voor de wijkagent is het van belang om contact te blijven zoeken, zodat de bewoners zich vertrouwd en veilig voelen in de eigen omgeving. Wijkagent Verhagen is zo’n 31 jaar geleden tegen een advertentie van agent aangelopen en is het nog steeds.

Wijkagent
Voor John Verhagen is het van belang om niet te weten wat de dag zal brengen, hij ziet wel wat er gaat komen. Hij heeft in zijn werk binnen het politieapparaat veel dingen gedaan, maar hij is tenslotte wijkagent geworden.

Als wijkagent in zijn ‘eigen gebied’ komt hij zaken tegen als illegale kamerverhuur, jeugdoverlast en drugs. De wijkagent is niet alleen verantwoordelijk voor een leefbare wijk, want dat moet gebeuren met z’n allen. De wijkagent is er in feite voor de kleine criminaliteit.

Contact zoeken
Voor een wijkagent is het contact met de bewoners van groot belang. Het gaat er om dat men elkaar kent, de bewoners én de wijkagent. Daarom is het belangrijk om het gezicht te laten zien in de wijk.

Contact opnemen met wijkagent John Verhagen kan op vele manieren. Zo is er elke donderdag tussen 13.00 en 14.00 uur het spreekuur in het wijkcentrum. Maar hij is ook te vinden op Instagram (@wijkagentennoordoost). Voor een direct en snel contact is de social media van groot belang.

(Bronnen: Instagram, FlevoPost, lelystad.nieuws.nl) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen