50-jarig bestaan en feestavond op vrijdag 18 november

Foto: Herinner je Lelystad (Twitter)

Zwem- en poloclub De Houtrib bestaat dit jaar 50 jaar. Dit jubileum wil de organisatie onder meer gaan vieren met een feestavond voor leden en oud-leden. Dit zal plaatsvinden op vrijdagavond 18 november op een nog nader te bepalen plaats in Lelystad.

Zwembad
Zo’n vijf jaar geleden bestond de stad Lelystad 50 jaar, waarbij bewoning al plaatsvond in 1967. Maar bij bewonen hoort ook een zwembad, dat in 1968 in gebruik genomen kon worden. In eerste instantie was dit een klein en ondiep bad, bedoeld voor zwemles.

Het badje had geen voorzieningen en het moest duren tot 1971 voordat er een echt openluchtzwembad gerealiseerd werd. Hierbij was een 50 meter wedstrijdbad, een springkuil, recreatiebaden en grote ligweiden. Dit alles waar nu de Koploper is gevestigd.

De Houtrib
Bij een zwembad hoort natuurlijk ook een naam en men heeft in die dagen gekozen voor De Houtrib. Het zwembad bleef tot 1994 in gebruik. Na de opening van het bad werd er ook al snel nagedacht om een zwemvereniging op te gaan richten.

In 1972 kwam de eerste jaarvergadering en in 1973 de statuten en werd de club ingeschreven bij de KNZB. Doordat Lelystad bleef groeien, werd de zwemclub ook steeds groter. Zodoende kwam er ook in 1976 het eerste overdekte zwembad.

Overdekt zwembad
Het eerste overdekte zwembad was in Agora, maar zo’n vier jaar later kwam er een nieuw overdekt zwembad aan De Schoener. Dit is een tijdlang de thuisbasis geweest voor De Houtrib. Later ging men over naar De Koploper.

In De Koploper zijn bij het wedstrijdzwemmen en het synchroonzwemmen zeer goede resultaten gehaald. De wedstrijd zwemafdeling is zelfstandig verder gegaan onder de naam Zwemvereniging Batavia Swim.

Leden en oud-leden kunnen zich aanmelden voor de feestavond middels de mail [email protected]

(Bronnen: De Houtrib, FlevoPost)

Reacties

Cookieinstellingen