Tour of Art Flevoland 2022

Foto: De Kubus

Tour of Art Flevoland is het grootste evenement op het gebied van beeldende kunst in Flevoland. Het vindt jaarlijks plaats tijdens het eerste weekend van oktober. Op beide dagen, zaterdag 1 en zondag 2 oktober, zijn alle deelnemers locaties geopend van 11.00 uur tot 17.30 uur. Er is één uitzondering, locatie crematorium Ölandhorst, is alleen op zondag 2 oktober geopend.

Beeldende kunst
Op vele locaties is het sinds 2006 mogelijk voor het publiek om in het eerste weekend van oktober te genieten van mooie beeldende kunst. In de eerste negen jaar stond de deelname alleen open voor kunstenaars uit Lelystad. Het was een succesvolle opzet.

Echter vanaf het 10-jarige jubileum van de Atelierroute Lelystad – in 2015 – kreeg het evenement een nieuwe opzet. Vanaf dat moment was het mogelijk dat kunstenaars uit heel Flevoland zich konden inschrijven.

Deelnemers Locaties
Dit betekende dat op alle deelnemers locaties meerdere kunstenaars hun werk exposeren. Dit houdt in dat de bezoekers meer kunstenaars kunnen bezoeken en krijgen de deelnemers gemiddeld meer bezoekers.

De verandering bleek ook zeer succesvol te zijn. Deze aanpassing is tot dit moment zo gebleven en zal dit jaar ook zo uitgevoerd worden. Ondertussen is de naam aangepast naar ‘Tour of Art Flevoland’.

Tour of Art Flevoland
In de naam betekent Tour niet alleen ‘route’ maar zeker ook ‘rondgang’. Dat wil zeggen dat het publiek een rondgang kan maken langs Flevolandse kunst. Op de site van Tour of Art Flevoland is een lijst te vinden van de deelnemende kunstenaars.

De 16 locaties zijn verspreid over Lelystad. Het zijn KUBUS, Wijkcentrum De Dukdalf, Theater Posa, Atelier en Beeldentuin mBeelden, ANSUL Solutions b.v., De Werfsjob, Locus Flevum, Crematorium Ölandhorst, Het Erf van BoerKok. Atelier en beeldentuin Lena Postuma, Porteum, Cultuurhuis JTL, Aestas Wellness Beauty & Sauna, Waterschap Zuiderzeeland, Vlieg Makelaars OG, Leonardo Hotel Lelystad City Center.

(Bronnen: Visit Flevoland, Tour of Art Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen