Wel of geen skatebaan in Woldpark

Foto: Gemeente Lelystad

In juni hebben een aantal skaters uit Lelystad een gesprek gehad met raadsleden over een skateplek in het Woldpark. Na het gesprek was de groep skaters duidelijk positief gestemd over de mogelijke komst van het nieuwe skatepark. Ook in de gemeenteraad leek een meerderheid vóór de komst van het skatepark te zijn.

Enthousiaste raad
De gemeenteraad van Lelystad leek tijdens de raadsvergadering enthousiast te zijn over de plannen voor het skatepark en pumptrack in het Woldpark. In feite was het alleen nog maar een kwestie van ‘ja’ zeggen en de aanleg kon bij wijze van spreken beginnen.

Tijdens de vergadering werd afgesproken om twee weken later (begin juli) te besluiten of de plannen voor de locatie uitgewerkt mogen worden. De voorwaarde die hierbij gesteld werd, is dat er een plan van aanpak zou komen voor eventuele overlast die de baan zou kunnen veroorzaken.

Tegen de skatebaan
Een week na de gemeenteraadsvergadering kwam een groep omwonenden in verzet. Men voelde zich gepasseerd door de gemeente daar men op geen enkele manier geïnformeerd zou zijn over de plannen.

De omwonenden zien het niet zitten, daar ze vrezen voor overlast. Hierbij moet gedacht worden aan geluid, afval, baldadigheid, drank- en drugsgebruik. Er is een groep opgericht op Facebook onder de naam ‘Bouwen in het groen, niet doen! Geen skatebaan in het Woldpark’.

De Facebookgroep geeft aan dat men niet tégen een nieuwe skatebaan is, alleen deze moet niet daar komen. Het plan spreekt van 2.000 vierkante meter beton wat nu nog een groen grasveld is. Tevens is de kans groot dat veel diersoorten verjaagd zullen gaan worden.

Voor de skatebaan
Naast de plannen tegen de aanleg van een skatebaan en pumptrack in het Woldpark, is laatst ook een petitie gestart vóór de aanleg van de voorziening. De initiatiefneemster van de petite, Marije de Kievit, is van mening dat bewegen van groot belang is.

Gezien dat feit, verdient de jeugd ook zo’n fijne plaats om te kúnnen bewegen. Ondertussen hebben al veel voorzieningen voor de jeugd het veld moeten ruimen voor de bouw van huizen. Hierbij valt te denken aan zwembaden, voetbalvelden, de huttenbouw en de crossfietsbaan.

Besluit 
Gezien het feit dat omwonenden niet zijn meegenomen bij de plannen, heeft de gemeenteraad doen besluiten om de beslissing van wel of geen nieuwe skatebaan uit te stellen. Een groot deel van de fracties schijnen compleet ontevreden te zijn over de gevolgde werkwijze.

Men spreekt van een slecht participatietraject. De raad had een beslissing moeten nemen, maar die is nu over de zomer heen getild. Het plan was om voor 600.000 euro een nieuwe baan met pumptrack te bouwen en de  baan in het Zilverpark op te knappen en weer veilig te maken. NIet duidelijk is hoeveel vertraging de plannen nu gaan omlopen.

(Bronnen: Omroep Flevoland, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen