Nieuws over het Bultpark

Foto: Lelystad

De Stichting Bultparkcomité heeft weer een Nieuwsbrief uit laten komen. Men gaf aan dat vóór de Coronatijd kleine en grote activiteiten werden georganiseerd. Ondertussen komt dit weer een beetje op gang, echter de activiteiten trekken steeds minder mensen. Daarbij – geeft de Nieuwsbrief aan – neemt Flevopost bijna geen Persbericht meer op.

Daarnaast leeft de groep jonge(re) mensen met social media en leest geen Nieuwsbrief of papieren krant meer. Voor het Bultpark is het gelukkig dat Marieke Veltman bereid is om informatie over activiteiten via sociale media onder de aandacht van een, zoals dat heet, breed publiek te brengen.

Eten uit het Bultpark
Eerder was al te  lezen over de kerspruim en kroosjespruimen die het dit jaar prima doen. Maar er groeit meer eetbaars in het park. Onderdeel van het Bultpark Groenproject (bij het gymlokaal naast de Kring) is Lekker Lelystad.

Lekker Lelystad is een plaats waar een aantal bomen en struiken in staan waarvan de vruchten eetbaar zijn. Je ziet ze daar dus in het echt zodat je je buiten in het park niet kunt vergissen.

Bewegen in het Bultpark
Het onderwerp komt regelmatig terug op de agenda van Stichting Bultparkcomité maar dat betekent niet dat er, om het zomaar even te zeggen, grote stappen worden gemaakt.  Aanvankelijk was het de bedoeling alleen werktuigen waarvoor geen certificering nodig is maar daar is vanaf gestapt omdat het dan wel érg simpel wordt allemaal.

Er wordt nu gestreefd naar een route door het park waarbij (ook) gedacht wordt aan gecertificeerde apparaten. Bij iedere ‘parkingang’ (Kempenaar, Schouw, Gondel, Kogge en Hanzepark), kun je starten om je eigen parcours af te leggen. Het Comité hoopt nu toch op redelijke termijn met concrete(re) plannen te kunnen komen.

(Bronnen: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité, Bultpark Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen