Leefbaar Flevoland wil de Staten in

Foto: LinkedIn

Op 15 maart 2023 zijn de volgende verkiezingen, als alles gaat zoals het er nu naar uitziet. De verkiezingen zijn voor de Provinciale Staten. De kans is aanwezig dat vertrekkend wethouder Jack Schoone van Leefbaar Lelystad mee gaat doen met de verkiezingen.

Leefbaar Flevoland
Jack Schoone weet het nog niet helemaal zeker. De beslissing of hij daadwerkelijk mee gaat doen, zal hij in september doen. Ondertussen bekijkt hij de mogelijkheid van Leefbaar Flevoland, samen met andere Flevolandse partijen, om mee te doen.

Mogelijke speerpunten zouden dan de bereikbaarheid en het toerisme zijn. Onder bereikbaarheid zouden dan de verbreding van de A50 en een directe treinverbinding met Utrecht mee moeten worden genomen.

Onafhankelijke Politiek Nederland
Jack Schoone heeft ook contact gelegd met het landelijke samenwerkingsverband voor de lokale partijen. Dat is Onafhankelijke Politiek Nederland (OPNL). Deze partij staat voor onafhankelijke politiek die dicht bij de burger staat. Faire politiek van onderop.

Dit houdt in dat de bal niet aan elkaar wordt toegespeeld en zaken onderling bekokstoofd. De partij wordt in de Eerste Kamer vertegenwoordigt door senator Ton Raven. Hij was eerder wethouder financiën en raadslid in de gemeente Sittard-Geleen.

(Bronnen: Radio Lelystad, Onafhankelijke Politiek Nederland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen