Vliegtuigje stort neer in het Zwarte Meer

Foto: Kustwacht Nederland

Een sportvliegtuigje dat opgestegen was van Lelystad Airport is neergestort in het Zwarte Meer tussen Noordoostpolder en Vollenhove. Volgens de Kustwacht Nederland zaten er twee personen in het toestel van de vliegschool ‘Zelf Vliegen’ uit Lelystad.

Vliegtuig
De vliegschool leidt piloten op onder meer voor Transavia, naast particuliere lessen. Het vliegtuig is na opstijgen van Lelystad Airport richting Hasselt gevlogen. Na verloop van tijd is het richting Noordoostpolder afgebogen. Na een korte tijd schijnt het misgegaan te zijn.

Het bleek dat het toestel boven het Zwarte Meer van de radar is verdwenen. Onmiddellijk is een zoekactie gestart, wat volgens de brandweer niet makkelijk was. Het vliegtuigwrak lag namelijk aan de zijkant van een vaarroute.

Motorproblemen
Volgens de media is het vliegtuig gevonden op een ondiepe plek door duikers van de brandweer. Er zijn berichten dat het vliegtuig uit elkaar gespat zou zijn. Er is een berger van Urk die een staartstuk heeft gevonden.

Verdere berichten hebben aangegeven dat de brandweer geen berichten doet over de twee slachtoffers. Maar aan de andere kant zijn er ook mediaberichten die aangeven dat beide personen zijn overleden.

Een boer uit Genemuiden zou gemeld hebben aan Omroep Flevoland dat hij gezien had dat het vliegtuig boven zijn hoofd in de problemen kwam. Het toestel zou motorproblemen hebben gehad en er zouden harde knallen zijn gehoord.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft waarnemers gestuurd voor onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

(Bronnen: Omroep Flevoland, FlevoPost, Zelf Vliegen) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen