Tweede Kamerlid Mutluer bezoekt Lelystad Oost

Foto: Gemeente Lelystad

Songül Mutluer, Tweede Kamerlid voor de PvdA, bracht vrijdag 24 juni een werkbezoek aan Lelystad Oost. Hier wordt de komende jaren flink geïnvesteerd in de renovatie en verduurzaming van particulier bezit met achterstallig onderhoud, basis banen, toekomstperspectief voor jeugd, ondermijnende criminaliteit en leefbaarheid interventies in de buurt.

Nationaal programma
Dit gebeurt in het kader van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, dat zich richt op 16 gebieden in Nederland. Lelystad Oost is daar één van. Het Rijk, de gemeente en de maatschappelijke partners werken nauw samen in dit nationaal programma. Mutluer, lid van de Kamercommissie Justitie, had met name veel belangstelling voor jeugd en veiligheid.

De overheid heeft op haar site aangegeven dat het in sommige regio’s en wijken het lastig is om fijn te wonen en en goed bestaan op te bouwen.De problemen op het gebied van onderwijs, armoede, wonen en veiligheid stapelen zich op.

Actielijnen
Kortom, de leefbaarheid staat onder druk. Door weer te starten vanuit de wijk kan het tij gekeerd worden. Dat gebeurt samen met bewoners, lokale maatschappelijke partners en de overheid.

Het doel van het nationale Programma Leefbaarheid en Veiligheid is om de leefsituatie en het perspectief van bewoners van de meest kwetsbare gebieden in Nederland in 15-20 jaar tijd te verbeteren. Dat gebeurt in dit programma via drie actielijnen.

Deze drie punten zijn 1. Het verbeteren van de fysieke leefomgeving; 2. Het bieden van perspectief: 3. Het vergroten van de veiligheid. Lelystad Oost is een van de wijken waar dit aangepakt gaat worden.

(Bronnen: Gemeente Lelystad, Volkshuisvesting Nederland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen