Gemeente Lelystad steunt LelyBarz Woldpark

11 jun 2022, 17:37 Nieuws
calisthenicsworld park
Het is bekend dat buiten sporten gezond is, maar joggen kan op den duur best eentonig worden. Daarom komt er een alternatief. Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad met ruime meerderheid gestemd tijdens de Motiemarkt vóór de komst van LelyBarz in het Woldpark. Enkele inwoners hebben het initiatief opgepakt voor een Calisthenics- en bootcamp-plek. Hierbij krijgen ze steun van de gemeente, het Sportbedrijf en Stichting Lelystad Vitaal.
Calisthenics
Dit is een fysieke sport die zich richt op training met behulp van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Dit gebeurt met duw-, trek, buig-, sprong- en zwaai-oefeningen. Het doel is het vergroten van spierkracht, spiermassa, flexibiliteit en uithoudingsvermogen.
Bekende oefeningen bij de zogenaamde street workout sport zijn de push-ups, pull-ups en burpees. Het woord Calisthenics vanuit het Engels vertaald, betekent gymnastiek, maar het is meer. Het is namelijk een samenstelling van 2 Griekse woorden: Cali (mooi) en Sthénos (kracht). Ofwel mooie kracht, beter is functionele kracht.
Aanleg
De aanleg van LelyBarz duurt ongeveer een maand en start op 15 juni. Het wordt gebouwd door KSP Kunstgras. Gezien de tijd zou men in de zomervakantie al kunnen sporten bij LelyBarz. Promotie-bijeenkomsten zijn op 25 juni en 2 juli van 13.00 tot 16.00 uur in het Woldpark. Tevens wordt een bootcamp sessie aangeboden door Graham Power Sports.
Als alles goed gaat, zal de officiële opening in de Nationale Sportweek worden uitgevoerd op woensdag 21 september in de avond. LelyBarz Woldpark is er voor alle Lelystedelingen. Meerdere sportaanbieders hebben interesse voor workouts, maar inwoners kunnen ook samen gaan sporten, zoals via een buurthuis.
(Bronnen: Calisthenics World, Find Global, Facebook, FlevoPost)