Rotary Lelystad Batavia wil Schateiland redden

11 jun 2022, 17:43 Nieuws
schateiland lelystad
Enkele dagen geleden werd duidelijk dat de gemeente Lelystad de subsidie van 8.000 euro aan de speeltuin Schateiland nog niet heeft uitbetaald. Volgens de gemeente zouden er bestuurlijke problemen zijn bij de stichting die de speeltuin runt. Volgens B&W zou dit in het ergste geval kunnen leiden tot het aanvragen van een faillissement en zal er een doorstart volgen met een nieuwe stichting.
Rotary Lelystad Batavia
De gemeente heeft aangegeven - als het zou moeten - dat ze desnoods het beheer van Schateiland op zich zou nemen. Maar de stichting van speeltuin Schateiland deed meer zaken en die zouden door de stap van de gemeente verdwijnen.
Daarom heeft Rotary Lelystad Batavia besloten om de helpende hand aan de speeltuin aan te bieden. Hierbij zou de Rotary proberen om nieuwe bestuursleden te vinden. Tevens hoort daarbij dan deze nieuwe leden van de Rotary adviezen zouden krijgen.
Gaat niet om geld
Bij deze hulp zou het niet gaan om financiële steun, maar om de opzet van een nieuw bestuur. Volgens de Rotary hebben de speeltuin Schateiland en de stichting een belangrijke maatschappelijke functie, die voor Lelystad behouden moet worden.
Er zijn meerdere activiteiten die van de stichting van het Schateiland komen. Te denken valt aan verjaardagsfeestjes, zomeractiviteiten, buurtactiviteiten en toezicht op de speeltuin. Dit geeft een kindveilige omgeving. De eerste stap is nu de zoektocht naar maximaal vijf enthousiaste buurtbewoners en geïnteresseerden voor het bestuur.
(Bronnen: Radio Lelystad, Rotary, Schateiland Lelystad, lelystad.nieuws.nl)