College wil nieuw skatepark met pumptrackbaan in Woldpark

Skatebaan
Skatebaan
Foto: Gemeente Lelystad

Het college stelt de gemeenteraad voor om 600.000 euro beschikbaar te stellen voor het realiseren van een nieuw skatepark met pumptrackbaan in het Woldpark. Het college wil van dat geld ook de huidige skatebaan in het Zilverpark renoveren.

Met en voor jongeren
Het definitieve voorstel wordt met en voor de jongeren gemaakt. Wethouder Sport, Jack Schoone, is van mening dat in Lelystad voldoende mogelijkheden moeten zijn voor de jongeren. Dit om op een veilige manier in de openbare ruimte te kunnen sporten en bewegen.

Skaten is een buitensport die zich heeft ontwikkeld tot een olympische discipline. Dit vraagt om andere eisen aan de obstakels van een skatepark. Een state-of-the-art skatepark met pumptrackbaan geeft jongeren de kans om elkaar in hun eigen stad op een sportieve en eigentijdse plek te ontmoeten.

Motiemarkt
Tijdens de motiemarkt in 2020 hebben jongeren gevraagd om extra skatemogelijkheden in de stad omdat de huidige skatebaan aan het Zilverpark te druk wordt, maar voor een beperkte groep geschikt is en niet meer aan de moderne eisen voldoet.

De raad heeft dit initiatief omarmd en het college gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken. In het ontwerp dat daarna samen met de jongeren is gemaakt, is rekening gehouden met hun wensen, zoals een centrale ligging met voldoende toezicht, maar niet in de nabijheid van woningen. Het Woldpark kwam daarbij als beste locatie naar voren.

Crowdfunding
Een groep jongeren heeft inmiddels een crowdfundingsactie gestart voor eenmalige uitgaven voor extra faciliteiten zoals een waterpunt, het openingsfeest, de organisatie van een evenement in het eerste jaar en materiaal voor minder draagkrachtigen of om clinics te kunnen geven.

De gemeente draagt hieraan bij vanuit het Fonds jeugd in Corona-tijd (40.000 euro) en uit het Sport- en Vitaliteit Akkoord (15.000 euro). Het is aan de jongeren om het huidige beschikbare bedrag van 55.000 euro aan te vullen tot de benodigde 75.000 euro.

(Bron: Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen