Medewerkers Centrada helpen afval op te ruimen

Foto: Centrada / Fotostudio Wierd

Woningcorporatie Centrada heeft op haar site aangegeven dat een huis pas fijn is, als de buurt ook fijn is. Dit betekent dat de buren elkaar kennen en rekening met elkaar houden. Tevens meehelpen om de woonomgeving leefbaar te houden. Daarom stimuleert Centrada de bewoners om de woonomgeving of het buurtcontact te verbeteren.

Centrada Doet
Maar het gaat nog verder voor Centrada. Afgelopen dinsdag zijn medewerkers van de woningcorporatie tijdens ‘Centrada Doet’ de wijk ingetrokken. De medewerkers hebben de handen uit de mouwen gestoken.

In en rondom Kamp Havenkom (in Boswijk) en het Combinatiegebouw (Centrum) is het zwerfafval verzameld, is schoongemaakt en is er geschilderd. Tevens zijn een aantal medewerkers – in groepjes van 2 personen – bij enkele bewoners op huisbezoek geweest.

Jaarlijkse activiteit
Sinds 2017 is Centrada Doet een jaarlijks terugkerende activiteit. Helaas konden de laatste twee edities door de pandemie niet doorgaan. Dit jaar konden de medewerkers de handen uit de mouwen steken voor de huurders.

De corporatie wilde laten zien dat Centrada meer is dan een verhuurder. Men wil samen zorgen voor een fijne woonomgeving. Tevens leert men via huis-aan-huis gesprekken de huurders (beter) kennen en hoort men wat er leeft onder de huurders.

Mooi resultaat
Het resultaat was ook prima te noemen aan het einde van de dag. Vele vuilniszakken zwerfafval werden afgevoerd, enkele bergingen in Kamp Havenkom kregen een nieuw likje verf en de gebouwen werden met extra aandacht schoongemaakt.

Centrada werd voor dit initiatief van alle kanten ondersteund door samenwerkingspartners en leveranciers. Zo stelden de gemeente Lelystad, vastgoedonderhoudsbedrijf Lenferink, vastgoedonderhoud en schoonmaakbedrijf Binnema Groep en schoonmaakbedrijf Handy-Clean spullen beschikbaar om de klus te klaren.

(Bronnen: Centrada, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen