College wil gaan bouwen op Wold 11

Foto: Dubbel-Op

Begin van het jaar werd duidelijk dat er een initiatiefnemer was die op de plaats van het voormalig pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op aan de Wold 11 woningen wil gaan bouwen. Daarom had het college de gemeenteraad verzocht om de locatie mee te nemen in het onderzoek met acht andere potentiële woningbouwlocaties in Lelystad.

Lijst locaties
Vorig jaar zomer had de raad besloten om juist deze plaats uit de lijst te halen. De raad was geen voorstander van het feit dat er gebouwd zou gaan worden in duurzaam groen. Het college zag het alleen anders en wil de locatie weer aan de lijst toevoegen.

Volgens het college moet de plaats weer op de lijst van locaties. Niet alleen omdat er een initiatiefnemer is, maar tevens dat de locatie niet in het groen ligt, maar juist aan de rand. Tevens is het college van mening dat er al bebouwing is, daar het vervallen pand van het pannenkoekenhuis er nog steeds staat.

Woningbouw
Afgelopen dinsdag heeft de raad het onderwerp weer besproken. Tijdens de vergadering kwam het college met het voorstel om de locatie toch aan te wijzen voor woningbouw. Dit zou kunnen daar de plaats geen onderdeel zou zijn van het Woldpark en dus zou er geen sprake zijn van ‘bouwen in duurzaam groen’.

Verschillende fracties hebben nog steeds vraagtekens bij het voorstel. Zo is GroenLinks van mening dat het Woldpark het stadspark van Lelystad is en daar moet men niet willen bouwen. De VVD staat positief tegenover het voorstel, daar Lelystad een woningbouwopgave heeft. GroenLinks gaf aan dat er niet genoeg plaats is voor veel woningen. Voor het zomerreces zal de raad met een besluit komen.

(Bronnen: FlevoPost, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen