Wandelen in het Kotterbos Oostvaardersplassen

Foto: Staatsbosbeheer

Aan de grens van de Oostvaardersplassen ligt het Kotterbos. Het bos bestaat uit populieren en een nat gebied met ruige rietvelden en wilgenbosjes. In dit gebied kan men reeën, vossen, hazen en soms ook bevers tegen komen. In de nabijgelegen Vaart kunnen de beginnende en ervaren vissers in alle rust de hengel uitwerpen.

Wandelen
In het gebied van het Kotterbos kunnen wandelaars de Populierenroute volgen (3.5 km) en de Eikenroute (5 km) volgen. Ga samen met de gids van Staatsbosbeheer op pad in het Kotterbos.

Waarschijnlijk zal het gebied voor velen een onbekend, maar wel een afwisselend bos zijn. De natuurgids zal meer vertellen over de natuurontdekkingen van het Kotterbos. Natuurlijk zal er ook stil worden gestaan bij de geschiedenis van het bos.

Ontwaken
Juist nu in het voorjaar ontwaakt de natuur uit haar winterslaap. Probeer een vos te ontdekken in het uitbundige ‘zomergroen’. Maar ook in andere jaargetijden is het Kotterbos een aanbeveling.

Zoals in de herfst met haar kleuren en de vele paddestoelen. In de winter kan men samen met de gids door het voor het publiek afgesloten rustgebied van de edelherten. De gids neemt je mee langs de mooiste plaatsen van het bos. Tevens laat de gids je zien hoe mooi de natuur is, als je maar weet waar je moet kijken.

Tevens is er een uitgebreide buitensport infrastructuur. Men kan het water op met een kajak, kano of vlot. Tevens kan men het water mijden en gebruik maken van de vele touw- en hindernisparcoursen.

(Bronnen: Staatsbosbeheer, Nieuwsbrief Staatsbosbeheer, Visit Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen