Astrid Hertog wil een vernieuwingsslag maken

Foto: KPN

Per 1 juni zal Astrid Hertog als nieuwe directeur-bestuurder van de Stichting Erfgoedpark Batavialand aan de slag gaan. Ze is een museum- en erfgoedprofessional. In deze functie zet ze zich al jaren in om mens en samenleving te verbinden met het cultureel erfgoed van Nederland.

Professional
Astrid Hertog is eigenaar van het in de branche van cultureel erfgoed gespecialiseerde adviesbureau Closer to Culture. Daardoor heeft ze verschillende interim functies vervuld in de culturele sector.

Daarnaast is ze actief als bestuurslid van het Schoenenkwartier in Waalwijk. Dit is compleet vernieuwd en zal eind juli de deuren kunnen openen. Daarvoor heeft ze gewerkt als directeur van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en van de Stichting Romeinse Limes.

Toekomstplannen
Astrid Hertog heeft – in de periode van 2018 en 2020 – het Nationaal Glasmuseum min of meer gered, maar het is niet gelukt om de weg omhoog te vinden. Ze is ook toezichthouder bij het Spoorwegmuseum en adviseur erfgoed bij het BNG Cultuurfonds.

Al deze zaken heeft de Raad van Bestuur van Batavialand doen besluiten mevrouw Hertog op deze plaats te zetten. De opzet is om de toekomstplannen uit te werken die eerder zijn gemaakt. Daarbij hoort tevens om van de zaak een vooraanstaand instituut te maken.

Met andere woorden dat ze vorm, inhoud en leiding gaat geven aan het realiseren van de vernieuwingsplannen die voor Batavialand de komende tijd nodig zijn. Astrid Hertog kijkt uit om samen met haar team een vernieuwingsslag te maken naar een eigentijdse, inspirerende, culturele onderneming.

(Bronnen: BD, Radio Lelystad, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen