Jaarstukken in ontvangst genomen en geld overgehouden

Foto: Provincie Flevoland

Vice-voorzitter Sjaak Simonse heeft namens Provinciale Staten de jaarstukken 2021 in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg de stukken van gedeputeerde Harold Hofstra van Financiën. Dit keer mocht het weer fysiek na twee jaar Corona-maatregelen. In die twee jaar zijn de stukken dus niet fysiek overhandigd.


Positief resultaat
De jaarstukken 2021 zijn dinsdag 5 april door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Woensdag 13 april was dat het geval in de Provinciale Staten. De provincie heeft het jaar 2021 kunnen afsluiten met een positief resultaat van 16 miljoen euro.

Gedeputeerde Staten heeft het voorstel aan Provinciale Staten gedaan om 6.2 miljoen euro toe te voegen aan de brede bestemmingsreserve. De rest van het jaarresultaat zal gebruikt gaan worden voor onder meer onontkoombare uitgaven, meerjarige programma’s en voor aanvulling van het weerstandsvermogen.

Geld over
De 16 miljoen euro bleef over op de totale begroting van bijna 209 miljoen euro. Meevallers uit het provinciefonds en projecten die niet op tijd konden worden uitgevoerd, waren de sleutel tot het positieve resultaat. Het probleem bij de projecten was met name gebrek aan personeel.

Ondertussen heeft de accountant toelichting gegeven op het accountantsverslag, op belangrijke onderwerpen, aangedragen speerpunten en onderwerpen die volgens de wet toegelicht moeten worden.

Besluitvorming
In de Statenvergadering van 25 mei zal besluitvorming volgen over de jaarstukken. Over de 6.2 miljoen euro kunnen de Provinciale Staten later nog beslissen. Daarnaast wordt 5 miljoen euro gereserveerd voor onder meer toezichthouders, garantstelling voor de ontwikkeling van Batavialand.

Tevens is een gedeelte van de 5 miljoen euro bestemd voor mogelijke risico’s. Daarnaast wordt twee miljoen in kas gehouden, omdat die zeker nog uitgegeven moet worden. Dit in het kader van veranderde begrotingsregels met betrekking tot subsidies.

Tenslotte staat er nog drie miljoen euro apart voor een aantal andere zaken.

(Bronnen: Provincie Flevoland, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen