Gewijzigde afvalinzameling tijdens Pasen

Foto: Gemeente Lelystad

Op tweede paasdag, maandag 18 april 2022, leegt HVC geen bakken aan huis. HVC komt de bakken op een andere dag legen. In de HVC-app en via de online afvalkalender kunnen inwoners zien wanneer welke bak wordt geleegd. Het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C is open op Goede Vrijdag, maar dicht op tweede paasdag.

Zet geen afval naast containers
Door de feestdagen kunnen de ondergrondse restafvalcontainers en de bovengrondse containers voor plastic, glas en textiel eerder vol zitten. Inwoners wordt gevraagd geen afval naast de containers te plaatsen. Probeer een andere container in de buurt of bewaar de afvalzak nog even thuis. Zakken met afval naast de containers veroorzaken overlast en zwerfafval. Bovendien kan HVC er dan niet bij om de containers om te legen.

Raadpleeg de online afvalkalender of de HVC-app
Via de online afvalkalender krijgen inwoners via hun postcode en huisnummer een overzicht wanneer welke bak aan huis wordt geleegd door HVC. Dit kan ook via de gratis afvalapp van HVC. Inwoners kunnen met de app instellen dat zij een melding krijgen wanneer welke bak aan de weg gezet moet worden. De HVC-app van HVC is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

Drukte verwacht bij afvalbrengstation
Op Goede Vrijdag, 15 april 2022, is het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40c open. Let op: HVC verwacht deze dag extra drukte. Ook op zaterdag 16 april verwacht HVC veel bezoekers aan het afvalbrengstation. Houd rekening met een langere wachttijd of kom op een andere dag langs.

Openingstijden afvalbrengstation na Pasen
Op tweede paasdag is het afvalbrengstation dicht. Vanaf dinsdag 19 april 2022 is het afvalbrengstation weer open volgens de standaard openingstijden: van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.15 uur.

Grof afval zelf wegbrengen of aan huis laten ophalen
Inwoners kunnen hun grof afval kwijt op het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40c. Er kan zoveel en zo vaak grof afval gebracht worden als nodig is; er is dus geen maximum hoeveelheid aan grof afval. Inwoners kunnen hiervoor gratis een aanhangwagen lenen bij tankstation ‘t Gilde of bij Aanhangwagenbedrijf van de Burgwal. Daarnaast haalt HVC gratis grof afval op aan huis op dinsdagen en donderdagen. Inwoners maken hiervoor een afspraak met de klantenservice van HVC. Dat kan via telefoonnummer 0800 – 0700 of e-mail [email protected]. Door het grote aanbod van grof afval kan het voorkomen dat de wachttijd langer is dan normaal. Huishoudelijke apparaten (wit- en bruingoed*) die oud zijn maar het nog wel doen, kunnen inwoners gratis laten ophalen door Concern voor Werk. Bel voor een afspraak naar telefoonnummer 0320 – 800 000.

*Oude huishoudelijke apparaten zijn apparaten die stroom of batterijen nodig hebben, zoals boormachines, televisies, wasmachines, koelkasten, keukenmachines, mobieltjes, lampen, computers.

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen