Nieuwbouw educatie- en dierenwelzijnscentrum in Lelystad

Foto: Prins Petfoods

Zo’n drie jaar geleden heeft Prins Petfood de Martin Gaus Academy en het naastgelegen asiel en pension overgenomen. Het dierenhotel Martin Gaus wordt momenteel gesloopt, nadat alle dieren naar andere plaatsen zijn overgebracht. Het nieuwe pand zal gekoppeld gaan worden aan het bestaande pand van de Martin Gaus Academy.

Centrum
Prins Petfoods zal na een periode van voorbereidingen en de sloop van het dierenhotel, beginnen met de nieuwbouw van het Edupet educatie- en dierenwelzijnscentrum. Hier komt dan het praktijkonderwijs voor honden, katten, konijnen en moet medio 2023 open gaan.

Naast de onderwijsfaciliteiten komt er een gedragscentrum, dagopvang, trimsalon, dierenarts- en dierfysiotherapiepraktijk. Daarnaast gaat er ook een Prins Plaza komen. Dit is een speciaal voor hondenactiviteiten ingericht buitenterrein.

Duurzaam
In- en outdoor kunnen studenten leren over dieren met behulp van de nieuwste technieken. Eén van die technieken is een camera observatiesysteem. Hiermee kan het diergedrag bestudeerd worden.

Bij de nieuwbouw wordt samengewerkt met diverse en zoveel mogelijke regionale partners. Dit moet een zo duurzaam mogelijk gebouwd dierenwelzijnscentrum opleveren. Op de parkeerplaatsen wordt bijvoorbeeld CO2 opneembaar grind gebruikt. Het grind is gemaakt van een steensoort die CO2 uit de lucht haalt.

(Bronnen: Omroep Flevoland, Radio Lelystad, Martin Gaus Academie, Prins Petfoods) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen