Eerste officiële paal geslagen voor nieuwe wijk Eurekabuurt

Foto: Gemeente Lelystad

Woensdag 26 januari heeft wethouder Wonen, Adam Elzakalai, de eerste paal geslagen voor de realisatie van de nieuwe wijk Eurekabuurt. In de Eurekabuurt gaat Eureka Huis 66 woningen speciaal voor 55-plussers realiseren. Volgens de wethouder worden alle woningen levensloopbestendig en energiezuinig.

Eurekabuurt
De wethouder is blij met de Eurekabuurt. De buurt is – volgens de wethouder – een mooie aanwinst voor Lelystad waar steeds meer behoefte is aan levensloopbestendig wonen. Door de realisatie van dit project ontstaat er beweging in de stad, want de bewoners laten een woning achter voor jonge gezinnen en starters.

Tevens staan de onderlinge verbinding en gemeenschappelijke voorzieningen centraal. En dat is een mooie toegevoegde waarde. De wijk wordt gesitueerd in Campuszone Midden, langs de Zuigerplasdreef, tussen de Zevenster en de nieuwe school Porteum.

Mooie mix
De Eurekabuurt zal bestaan uit een mix van 24 laagbouw kwadrantbungalows en 42 hoogbouw appartementen. Bij de bungalows is de opzet 6 blokken van 4 geschakelde woningen.

Daarnaast worden de appartementen verdeeld over 3 blokken van 5 verdiepingen (4 woonlagen). Elke woonlaag zal bestaan uit 14 woningen, waarvan 2 penthouses. Deze woningen zijn reeds allemaal verkocht.

Doorstroming
Er zal een buurtschap ontstaan in een groene setting, met gemeenschappelijke zaken als een moestuin, een jeu de boulesbaan, met bankjes en zitjes ingerichte ontmoetingsplekken. De achterliggende bedoeling van de realisering van de 55-pluswoningen is de bevordering van de doorstroming op de woningmarkt van Lelystad.

De ontwikkelaar heeft in de verkoop zich vooral gericht op die personen in de bestaande woonwijken die nu nog in een voor hen te grote, niet levensloopbestendig ingerichte woning wonen. Bij verhuizing naar de Eurekabuurt komen er woningen beschikbaar voor jonge gezinnen en/of starters op de woningmarkt.

(Bronnen:  Nieuwsbrief Gemeente Lelystad, FlevoPost)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen