Burenbijeenkomst Oostvaardersplassen

Foto: Raad van State

Sinds juli 2018 is er een nieuw beleidskader voor de Oostvaardersplassen van kracht. Met dit beleidskader wordt richting gegeven aan een aantal opgaven die door Staatsbosbeheer als eigenaar en als  beheerder van het gebied uitvoeren. Duidelijk doel en blijvend doel is, dat de vogels op de eerste plaats komen.

Burenbijeenkomst
Daarnaast wordt er door Staatsbosbeheer gestreefd naar meer landschappelijke variatie en grotere biodiversiteit. Staatsbosbeheer wil de stand van zaken na 3.5 jaar nu gaan bespreken. Dan gaat het over de uitvoering van de opgaven. Tevens wordt er gekeken of de eerste effecten al zichtbaar zijn.

Deze uitleg wil men graag geven aan geïnteresseerden. Dit gebeurt tijdens de burenbijeenkomst, waar men geïnformeerd over de stand van zaken en de toekomstplannen voor het gebied.

Aandacht
Er zal aandacht besteed worden aan de grote grazers, de aanleg van vispassages en vismigratie routes, de ontwikkeling van ‘natte graslanden’ en de aanplant van struiken en bomen in het gebied.

Afhankelijk van de omstandigheden wordt een tocht met de ecokar gemaakt. Er zijn op zaterdag 29 januari twee buurtbijeenkomsten gepland. De eerste is van 09.30 tot 13.00 uur en de tweede is van 13.30 tot 17.00 uur. De bijeenkomsten is bedoeld voor volwassen en er zijn kosten aan verbonden. Gaarne vooraf aanmelden via de site.

(Bronnen: Staatsbosbeheer, FlevoPost) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen