Lelystad krijgt eigen triatlon

Foto: 3Athlon

TRI HARD heeft een nieuwe wedstrijd locatie en dat is TRI LELYSTAD. Deze zal plaatsvinden in de mooie entourage van de Bataviahaven. Hierbij wordt er gezwommen langs de tallships, gefietst over de dijken, door de bossen en langs woonwijken van Lelystad en gelopen in de ronde havenkom. De TRI LELYSTAD staat gepland op zondag 10 juli.

Programma
Het programma TRI LELYSTAD 2022 heeft een programma met een Standaard afstand, een Sprint afstand én een Junior Challenge. Op deze manier wordt het evenement georganiseerd voor zowel de beginnende als de meer getrainde triatleet. Ook voor jong en oud(er).

Lelystad is de zesde locatie in de wedstrijdreeks van TRI HARD Series. Naast TRI LELYSTAD, zijn er ook locaties in Almere, Amsterdam, Huizen, Rotterdam en Nijmegen. Lelystad past precies in de wedstrijdreeks en locaties van de TRI HARD Series.

Standaard afstand
Deze afstand heeft 1 ronde zwemmen (1500 meter), waarbij gezwommen wordt door de haven, langs de tallships, de haven uit en het open water in. Vervolgens gaat men via dezelfde haven richting wisselzone.

Na het zwemmen worden twee rondes gefietst met een totaal van 40 km, waarna 2 rondes worden gelopen met een totaal van 10 kilometer.

Andere afstanden
Bij de Sprint triathlon zijn de afstanden: 750 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Tenslotte gaat het bij de Junior Challenge om 250 m zwemmen, 10 km fietsen en 2.5 km lopen. Deze laatste heeft ook nog een Junior Basisschool, waarbij de afstanden de helft zijn van die van de Junior Challenge.

Inschrijven gaat middels de site

(Bronnen: TRI LELYSTAD, Omroep Flevoland) 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen