Er moet snel een besluit komen over Lelystad Airport

Foto: Nieuws.nl

In het programma WNL op Zondag heeft Dick Benschop, president-directeur & CEO bij de Royal Schiphol Group, gemeld dat hij wil dat er dit jaar nog een besluit wordt genomen over de opening van Lelystad Airport. En hier hoort ook bij het ‘wanneer’ en het ‘hoe’. Hij benadrukte nogmaals in het programma dat de luchtvaartsector hard is geraakt door de Coronacrisis.

President-directeur
Dick Benschop is sinds 1 mei 2018 president-directeur & CEO. Hij zit in zijn eerste termijn, die per 30 april 2022 afloopt. Volgens de heer Benschop is Schiphol een bijzondere plek en een prachtig bedrijf. Een van de meest dynamische organisaties in Nederland.

Het mag bekend zijn dat de luchtvaart staat voor veel uitdagingen en kansen. Zo is er de vraag hoe Schiphol zich op een duurzame manier verder kan ontwikkelen. Tevens de vraag hoe men op basis van vertrouwen een ‘nieuwe balans’ kan vinden tussen hinder en economisch belang. Het zijn zaken waar hij zich voor wil inzetten.

Lelystad Airport
De site van de Royal Schiphol Group meldt dat op dit moment Lelystad Airport in Nederland de grootste luchthaven is voor de kleine luchtvaart. De zogenaamde general aviation. Een ieder kan er terecht voor een aantal zaken de luchtvaart aangaande.

Zo kan men er terecht voor trainingsvluchten, rondvluchten en vliegtuigverhuur. Daarnaast hoopt de Royal Schiphol Group in de nabije toekomst Lelystad Airport te kunnen openen als internationale luchthaven voor vakantiebestemmingen.

Politiek
Volgens Dick Benschop is in het nieuwe coalitieakkoord opgenomen, dat er dit jaar een besluit genomen moet worden genomen over Lelystad Airport. De luchthaven is al jaren klaar om in gebruik genomen te worden. Het kabinet erkent dat er genoeg uitdagingen zijn voor de luchtvaart, maar wil tevens dat Nederland aantrekkelijk blijft voor grote bedrijven.

Natuurlijk moet de luchtvaart werken aan vermindering van de CO2 uitstoot. Doick Benschop is van mening dat 2022 het jaar van de duurzaamheid moet worden. Eerder was al afgesproken dat Lelystad vakantievluchten gaat overnemen van Schiphol. Hierdoor zou de laatste meer ruimte krijgen om zich te ontwikkelen als internationaal knooppunt.

(Bronnen: Royal Schiphol Group, Omroep Flevoland)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen